bezár
 

irodalom

2022. 02. 27.
Hangoskönyvet adott ki a Békéscsabai Jókai Színház
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hangoskönyvet adott ki a Békéscsabai Jókai Színház Egy látássérült lány novelláját készítette el hangoskönyv formájában a Békéscsabai Jókai Színház több művésze.

A Békéscsabai Jókai Színház és a Vakok és Gyengénlátók Békés megyei Egyesülete közötti kapcsolat több évtizedre nyúlik vissza; az általuk közösen meghirdetett vers- és novellaíró pályázat is hagyománnyá vált - közölte honlapján a teátrum.

prae.hu

A 2020-ban meghirdetett irodalmi pályázat különdíjasa Majoros Eszter, egy akkor még 17 éves szarvasi látássérült, gimnazista lány lett. Az ő Árva lányból hercegnő című novelláját készítette el minisztériumi támogatásból hangoskönyv formájában a színház több művésze, amikor a koronavírus-járvány idején be kellett zárniuk a színházaknak.

Az ötletgazda Komáromi Anett volt, a rendezést Tarsoly Krisztina színész vállalta. A kivitelezésben részt vett Csonka Dóra, Fehér Tímea, Csomós Lajos, Lévai Attila, Lehoczki Orsolya, Kopanyicza András és Kohári Imre hangtár-vezető.

Tarsoly Krisztina így fogalmazott: „Szeretnék a novellát papír alapú könyvként is kiadni. Ennek érdekében meghirdetnének egy olyan pályázatot, amelyben a jelentkezők illusztrálhatják az azóta sorozattá bővült novellafüzért.”

Kép forrása: facebook.com/jokaiszinhaz

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kemény Lili Nem című kötetéről a miskolci bemutatón Moklovsky Rékával beszélgetett
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?
Bemutatták Locker Dávid: Beszédkényszer című verseskötetét

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Platon Karataev: Napkötöző
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés