bezár
 

zene

2022. 02. 27.
Herbstgold Fesztivál Kismartonban
Szeptemberben ismét megrendezik a Herbstgold Fesztivál Kismartonban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Herbstgold Fesztivál Kismartonban Juan Diego Flórez tenor, John Malkovich, Schiff András zongoraművész, Valerij Gergijev karmester és a Szentpétervári Mariinszkij Színház Zenekara is fellép szeptember 11. és 25. között a Herbstgold Fesztiválon Kismartonban.

Első alkalommal lép fel a fesztiválon mások mellett a hollywoodi sztár John Malkovich A zenekritikus című show-műsorával, Juan Diego Flórez tenor dal- és áriaesttel, Valerij Gergijev karmester és a Szentpétervári Mariinszkij Színház Zenekara Debussy, Prokofjev és Beethoven műveivel, Dirk Stermann és Christoph Grissemann kabarettisták Loriot Drámai művek című előadásukkal.

prae.hu

A rendezvény szereplője lesz a Chamber Orchestra of Europe a kismartoni Esterházy-kastély rezidens zenekaraként, Julian Rachlin szólista, karmester és kamarazenész szerepében egyaránt színpadra lép, hangversenyt ad a Quatour Ébene, valamint a Wigmore Hall Vonósnégyesverseny díjazottjai. A korhű hangszereket megszólaltató Barucco Ensemble-t Heinz Ferlesch vezényli.

Haydn öt operájának korábbi bemutatói után idén Wolfgang Amadeus Mozart egyfelvonásos Singspieljét, a Bastien és Bastienne című komikus operáját rendezi színpadra a Carolin Pienkos és Cornelius Obonya rendezőpáros Angelo Pollak tenor, Heinz Ferlesch karmester és a Barucco Ensemble tolmácsolásában.

Julian Rachlin hegedű- és brácsaművész, karmester, a fesztivál intendánsa a 2022-es fesztivál mottójául a szenvedélyt választotta Haydn La Passione melléknévvel ellátott, 49. szimfóniájától is inspirálva. A fesztivál már bevett tematikái továbbra is megmaradnak, így a klasszikus zenétől az operán, a nagyzenekari koncerteken át a dalestekig, kamarazenét és zenés irodalmi estéket is magukba foglaló programok várják a közönséget.

Kép forrása: herbstgold.at

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
A 180-as Csoport című kötet bemutatója
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés