bezár
 

art&design

2022. 02. 25.
Bárki licitálhat kortárs művekre a Nagyházi Galéria jótékonysági árverésén
A befolyó összeg egy részével a galéria a Heim Pál Gyermekkórházat támogatja
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bárki licitálhat kortárs művekre a Nagyházi Galéria jótékonysági árverésén Közel 230 műtárgyra lehet licitálni a nagymúltú Nagyházi Galéria március 8-i és 9-i kortárs és jótékonysági árverésén, amelyeknek kiemelt célja, hogy a befolyó összegekből a budapesti Heim Pál Gyermekkórház részére létfontosságú, a gyógyításban használható eszközöket vásárolhassanak. A március 8-i aukció kimondottan a kortárs művészekről szól: 114 kortárs művészektől származó grafika, szobor, festmény kerül kalapács alá, melyek közül 24 esetében a befolyt bevétel a gyermekkórházat támogatja. A március 9-i jótékonysági aukción pedig 109, XVI. – XXI. század közötti műalkotás, köztük festmények, grafikák, fotók, szobrok vásárolhatók meg, amelyek kikiáltási értéke eléri az 5 millió forintot. 

Az aukció műtárgyai között olyan elismert művészek alkotásai lesznek megvásárolhatók, mint a folyton változó és mozgó formákat megálmodó szobrász, Kiss Dániel alkotásai, továbbá Ördög Noémi, azaz Naomi Devil festőé, akinek a művészete az elmúlt évszázadok felidézésére épül, de XXI. századi, fiatalos életérzést megjelenítve. Hasonlóképp megtalálhatóak lesznek az árverésen Fat Heat, azaz Kirsch Ádám alkotásai, aki immár két évtizede foglalkozik a street arttal, és nemzetközi szinten az egyik legismertebb magyar fényfestő, valamint apa-fia párosként, Szabó Tamás és Menyhért szobrászok munkái is új tulajdonosukra várnak a kortárs tárgyak közt. Mellettük többek között Nagy Kriszta Tereskova, Hencze Tamás, Jovián György, feLugossy László és Wahorn András alkotásai.

prae.hu

A Nagyházi Galéria azzal is szeretne új lendületet adni a fővárosi aukcióknak, hogy ezúttal több olyan művészt is bemutatnak a gyűjtőknek, akik eddig hazánkban árverésen még nem vettek részt munkáikkal. Ez részben misszió is az aukciósház részéről, hogy valódi lehetőséget teremtsen a fiatal magyar művészeknek a közönséggel való találkozásra, megismerkedésre. Ugyanakkor kiváló befektetési lehetőség is a művészetpártolóknak: most még vélhetően kedvező áron juthatnak hozzá olyan alkotásokhoz, amelyek évek múltán a többszörösüket érhetik, különösen, ha a művész külföldön is sikereket ér el. 

Az árverésre bocsátott tételeket február 25-én ünnepélyes megnyitó keretében leplezik le a Nagyházi Galéria belvárosi galériájában, ahol élőben, személyes részvétel mellett tartják meg a március 8-i és 9-i aukciókat is. A jótékonysági célra felajánlott alkotások után befolyó összegekből a tervek szerint sterilizálót és vérszállító autót fognak vásárolni a Heim Pál Gyerekkórház részére. 

Az aukciók katalógusa már elérhető a Nagyházi Galéria oldalán. 

Kép: Nagyházi Galéria

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés