bezár
 

art&design

2022. 02. 24.
Oberfrank Luca kiállítása a szentendrei ÚjMűhely Galériában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Oberfrank Luca kiállítása a szentendrei ÚjMűhely Galériában Oberfrank Luca személyes élményekből és benyomásokból inspirálódó műveit mutatja be a szentendrei ÚjMűhely Galériában látható Lélek/Tükör/Kép című kiállítás március 19-ig.

A kiállítás művei két téma szerint csoportosíthatók: egy részük vallásos témákból merítkezik, a művek másik csoportjában pedig a művész a saját szülésélményét dolgozta fel. Mindkét témában saját lelki tapasztalatait jeleníti meg.

prae.hu

Tárlaton több alkotást először állít ki a művész. Legújabb munkái a lélek és a lelkiismeret vizsgálatával foglalkoznak. Tüköralapú művek, grafikák és textilművek mellett hanginstalláció is szerepel a kiállításon. Azt írták, a salzburgi dóm harangjátékát alapul vevő műegyüttes központi fogalma a "hallható képek" létrehozása.

A tájékoztatóban idézték Pataki Petra művészettörténészt, a kiállítás kurátorát, aki hangsúlyozta: Oberfrank Luca művészetére jellemző a tradicionális és újszerű egyesítése és összhangja, ami nemcsak a téma megfogalmazásában, hanem az alkalmazott technikákban is tetten érhető. "Alkotásai a kortárs szakrális művészet kiemelkedő képviselői, művészetében az újmédia eszközeivel és lehetőségeivel dolgozza fel témáit" - mondta a kurátor.

Lélek/Tükör/Kép

A kiállítás február 23. és március 19. között látogatható 10.00 és 18.00 óra között az ÚjMűhely Galériában. Kurátor: Pataki Petra. Helyszín: 2000, Szentendre, Fő tér 20.

Kép forrása: facebook.com/ujmuhelygaleria

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés