bezár
 

zene

2022. 02. 23.
Hangfoglaló Program: ismét húsz előadó kapott támogatást
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hangfoglaló Program: ismét húsz előadó kapott támogatást Idén is húsz előadó részesül a Hangfoglaló Program induló előadói alprogramjának támogatásában. A sikeresen pályázók átfogó mentorprogramot kapnak a produkciónként 2,5 millió forint támogatás mellé.

Immár nyolcadik éve működik az induló előadók támogatásáért létrejött Hangfoglaló Program. A támogatáshoz jutó húsz előadóról szakmai zsűri és az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma döntött.

prae.hu

Az induló előadói alprogramban egyenként jutó támogatás félmillió forinttal emelkedett az előző évekhez képest. A 2,5 millió forintos összeget a támogatottak lemez és videoklip készítésre, kommunikációs portfólió kialakítására, valamint turnézásra fordíthatják, megalapozva a következő éveik szakmai fejlődését.

Ezúttal is kétkörös rendszerben zajlott az együttesek kiválasztása. A pályázati felhívást nagy érdeklődés kísérte, összesen 231 formáció jelentkezett. A kollégium a 64 tagú szakmai előzsűri véleményére alapozva alakította ki a rangsort, amelynek legjobbjai élőben is bemutatkoztak a döntés előkészítés második szakaszában. A négy napon át tartó meghallgatáson végül hetvenegy formáció lépett fel az A38 hajó színpadán egy szűkebb, tizenöt fős szakmai zsűri előtt.

A nyertes zenekarok az anyagi támogatás mellett szakmai segítőtársat, mentort kapnak maguk mellé, aki saját szakterületén szerzett tapasztalataival, kapcsolati rendszerével egy éven át irányt mutat a támogatott produkciónak.

A visszatérő mentorok mellett ezúttal is elismert előadók, producerek, programszervezők és menedzserek vállalták a feladatot. Január 19-én minden zenekar szót válthatott három-három zeneipari szakemberrel a karrierútról, amelyet a támogatás idejére tervezett magának; erre alapozva döntött a kollégium a zenekar-mentor párosokról.

Az idei támogatott előadók: A Csajod; Abel Marton Nagy's Cosmos Band; Boebeck; Damara; Doggos; Egy5egy; GranCanada; Hocuspony; Hűvös; Kellene Kis Kert; Konkoi; Kristoaf; Laiho; Lanou; Luca; Pandóra Projekt; SFV; Swamp Creatures; Yewo; Zaekar.

A mentorok: Szarka József, Szabó Bálint, Horváth Máté, Balázs Sziszka, Bánki Nikolett, Tóth Áron, Pécsi-Szabó Dénes, Koncz Balázs, Balla Gergely, Fehér Viktor, Herold János (iamyank), Törőcsik Kristóf, Süli András, Bodnár Tibor, Nagy Gergő, Kovács Ákos Dadan, Pócsi István, Marczel Szabolcs, Horváth Kristóf és Csorba Lóci.

Kép forrása: facebook.com/hangfoglaloprogram

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés