bezár
 

film

2022. 03. 09.
Nemsokára mozikban a magyar film, amelyik egy kilakoltatás zűrös történetét meséli el
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Budapest Film 2022. március 17-én mutatja be Fazekas Máté Bence első nagyjátékfilmjét, a Kilakoltatást. A filmet megtörtént események ihlették, és egy nem mindennapi kilakoltatás történetét meséli el egyetlen napba sűrítve.

Richárd (Orosz Ákos), az elszánt bírósági végrehajtótanonc feladata: élete első kilakoltatásán a Zrínyi utca egyik kertes házában lakó idős nénit kell kiköltöztetnie. Ilona néninek (Nagy Mari) viszont esze ágában sincs elhagynia szeretett házát, heroikus küzdelmet folytat és minden eszközt bevet, hogy meggátolja a kilakoltatást. A helyszínen pár aktivista is felbukkan, élőláncot alkotva próbálják menteni a néni kis házba sűrített életét. De Richárd eltökélt és mindent megtesz azért, hogy a kitűzött célt végrehajtsa. „Segítségére” siet a rendőrség, a tűzoltók, a néni falkányi kutyájához jól értő sintér, az állatkerti dolgozók és a túsztárgyalók is.

prae.hu

A Kilakoltatás Fazekas Máté Bence első nagyjátékfilmje, amely az FP Films és a Filmfabriq produkciójában, a Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjának támogatásával készült.

A film március 17-én kerül a mozikba, a Budapest Film Zrt. forgalmazásában. A főbb szerepeket Orosz Ákos, Nagy Mari, Láng Annamária, Mészáros Blanka és Znamenák István játsszák.

Nemrég érkezett a hír, hogy a film a Rendezők hete program hivatalos szelekciójában versenyben lesz a 2022. április 1-je és 10-e között tartott Fantasporto Nemzetközi Filmfesztiválon.

A képekért és a videóért köszönet a Budapest Film Zrt.-nek.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
Dev Patel: A Majomember
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bartók György szerzői estje a Fugában
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés