bezár
 

art&design

2022. 02. 21.
Megnyílt a Függöny
Baksai József és Horváth Dániel közös kiállítása Gallery MAX-ban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Megnyílt a Függöny 2022. február 18-án 19 órakor nyílt meg a közönség számára Baksai József és Horváth Dániel képzőművészek közös tárlata, a Függöny. Bacsek Júlia a kiállítás kurátora, a megfogható és érzéken túli valóság manifesztációjával, azaz a függöny szimbólumával teremtette meg a hidat a két alkotó között. A kiállítás március 18-ig tekinthető meg a két évvel ezelőtt indult Gallery MAX-ban.  

A Gallery MAX 2020-ban nyitott azzal a szándékkal, hogy a Dél-budai agglomeráción túl, az erre nyitott budapesti közönség számára is új alternatívát nyújtson a kortárs képzőművészet megismerésére, befogadására, és tegye minél többeknek elérhetővé a hazai, minőségi alkotásokat.

prae.hu

A Függöny az idei év első tárlata a galériának, amelyen a Barcsay-és Munkácsy díjas Baksai József képzőművész, valamint Horváth Dániel festőművész munkássága tekinthető meg. Dr. Bacsek Júlia művészettörténésznek köszönhetően a kiállítás szemlélője könnyen a képzelet és a valóság között találhatja magát. A függöny, amely mindkét művész munkásságában visszatérő elem, adja a kiállítás fő motívumát. Egyrészt  takarja a valóságot, másrészt maga is a valóság része, a megfogható és érzéken túli valóság manifesztációja. A képzőművészet segítségével olyan kérdésekre keresik a választ, mint például mi a művészet és a valóság viszonya egymáshoz?

Baksai József: Vér és fény, 2005, 200×200 cm, olaj, vászonBaksai József: Vér és fény, 2005, 200×200 cm, olaj, vászon

A kiállítás fő motívuma a függöny, mely mindkét művész munkásságában visszatérő motívum. A függöny, mint szimbólum takarja a valóságot, másrészt az maga a valóság. A megfogható és érzéken túli valóság manifesztációja. De mit rejthet, mi lehet mögötte, ott van-e az igazság? És ha igen, mit rejt maga az igazság és mit akar a művész? Mi a művészet és a valóság viszonya egymáshoz? Ezekre a kérdésekre keressük a választ a képzőművészet segítségével. 
 

A négyzetes kép: Horváth Dániel – Függöny
Forrás: Gallery MAX

Függöny
A kiállítás február 18. és március 18. között látogatható 10.00 és 20.00 óra között a MaxCity kortárs képzőművészeti terében. Kurátor: dr. Bacsek Júlia. További információk itt találhatók a kiállításról.
Helyszín: Gallery MAX • 2045 Törökbálint, Tópark utca 1/a. (MaxCity, II. emelet 213.)

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Az acb Galéria Redők című tárlatáról
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés