bezár
 

irodalom

2022. 02. 17.
Rászoruló írókat, költőket, irodalmárokat támogat a MISZJE
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Rászoruló írókat, költőket, irodalmárokat támogat a MISZJE Ismét meghirdeti szociális támogatását a MISZJE (Magyar Irodalmi Szerzői Jogvédő és Jogkezelő Egyesület). A szervezet tagjai – szerzők, fordítók, szerkesztők és ezek jogutódjai – számára a mostani pályázat keretében 3.420.481 forint támogatás szétosztására van lehetőség. A pályázók egyszeri, legfeljebb bruttó 100.000 forint összegű támogatást igényelhetnek kérelmükben. 

Ismét igényelhető a MISZJE (Magyar Irodalmi Szerzői Jogvédő és Jogkezelő Egyesület) Szociális Támogatása. Az elsődlegesen a könyvtári haszonkölcsönzések után járó jogdíjak kifizetésével foglalkozó jogvédő és jogkezelő szervezet erre vonatkozó 2022. februári felhívása az egyesület tagjai és jogosultjai számára már elérhető.

prae.hu

Az irodalmárokat – szerzők, fordítók, szerkesztők, vagy ezek jogutódjai – támogatás keretében 3.420.481 forint szétosztására van lehetőség. A pályázók egyszeri, legfeljebb bruttó 100.000 forint összegű támogatást igényelhetnek kérelmükben. A kérelmek beérkezésének határideje 2022. 03. 07.

A MISZJE támogatási politikája alapján az egyesület tagjai és jogosultjai évente egy alkalommal kérelmezhetnek szociális támogatást a felhívásban foglaltaknak megfelelően. A támogatás súlyos vagy tartósan fennálló egészségügyi és/vagy anyagi probléma, rendkívüli élethelyzet esetén igényelhető. A támogatás egyszeri.

A Szociális Bizottság indokolt esetben az igényelt összegtől eltérő összegű támogatást is megítélhet, a mérlegelés elsődleges kritériuma a rászorultság mértéke. A rendelkezésre álló források szűkössége miatt előfordulhat, hogy nem minden pályázó részesül támogatásban vagy csak kisebb összegű támogatásban részesül az igényeltnél.

A kérelem indokoltságának tömör, de konkrétumokra támaszkodó kifejtése mindenképp szükséges ahhoz, hogy a támogatásról döntés születhessen. A kérelmező adatait és az általa szolgáltatott információkat a MISZJE minden esetben bizalmasan kezeli. A szolgáltatott adatok hitelességéért a pályázó felelős.

A beérkezett kérelmekről és a támogatás mértékéről az Elnökség Szociális Bizottsága a beérkezési határidő után 15 napon belül dönt. Az összeg átutalása a döntést követően 30 napon belül történik meg. A szociális támogatást csak banki átutalással áll a MISZJE módjában eljuttatni a pályázókhoz.

A támogatási kérelem kizárólag az ezen a linken található űrlap kitöltésével nyújtható be.

Minden további részlet megtalálható a MISZJE honlapján.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kilenc szabad növény és Boszorkányok nyara – Recenzió Sánta Miriám és Sárkány Tímea 2023-as köteteiről
Kemény Lili Nem című kötetéről a miskolci bemutatón Moklovsky Rékával beszélgetett

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés