bezár
 

zene

2022. 02. 14.
Február 15-én kezdődik Fülei Balázs zongoraművész koncertsorozata
Bartók Emlékház, Budapest
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Február 15-én kezdődik Fülei Balázs zongoraművész koncertsorozata A Létezik szép billentés? című első koncerten Chopin, Liszt, Ravel, Schubert, Schumann és Franck műveit hallgathatják meg az érdeklődők - közölték a szervezők az MTI-vel.

Fülei Balázs Liszt- és Junior Prima-díjas zongoraművész, a Zeneakadémia kamarazene tanszékének vezetője a felnőtt közönséget is szeretné bevezetni a zongorajáték titkaiba az MVM Koncertek - A Zongora közelről című sorozatban. Az esteken a zongorát és a zenét kedvelők lelhetnek új információkra és ismeretekre, láthatnak bele a zenei előadás kulisszatitkaiba.
Az április 19-i koncertet A zongorista szükséges és szükségtelen mozdulatai címmel, a november 15-i estet Elméleti zongorázás vagy előadás? címmel rendezik. A koncertek 18 órakor kezdődnek.
"A zongora belső szerkezete végén egy kalapács van, amelyik valamilyen sebességgel megüti a húrt. Sebességgel vagy erővel? Ez is vitás kérdés a művészet és a tudomány között. Hiszen a digitális zongorák gyártói a hangszínt az alapján határozzák meg, hogy milyen lassú vagy gyors volt a billentyű mozgása. A művészek ezzel ellentétben azt hangsúlyozzák: játssz erővel, vagy játssz finoman! Kinek van igaza? Min múlik a szép hangzás? Valóban a billentésen? Erre és még sok másra is választ kapnak, és gyönyörű zenéket hallhatnak Schuberttől, Chopintől, Liszttől, Raveltől, Schumanntól és a 200 éve született César Francktól, ha ellátogatnak a Bartók Emlékházba 2022. február 15-én" - idézi a közlemény Fülei Balázs szavait.

prae.hu

Kép forrása: facebook.com/balazsfulei

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bartók György szerzői estje a Fugában
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés