bezár
 

irodalom

2022. 02. 09.
Karanténkultúra: H. Nagy Péter könyvbemutatója a Kis Présházban
H. Nagy Péter Karanténkultúra: A folytatás című új kötete tavaly év végén jelent meg a Prae Kiadó gondozásában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Február 11-én pénteken, délután 17.30-as kezdettel mutatják be H. Nagy Péter Karanténkultúra: A folytatás című, a Prae Kiadó gondozásában nemrég megjelent könyvét. A kötet folytatása a bő egy évvel ezelőtt, a pandémia közepén megjelent Karanténkultúra és járványvilág című könyvnek.

A koronavírus-járvány társadalmi, kulturális és tudományos kontextusairól Ureczky Eszter kultúrakutató, a Debreceni Egyetem oktatója beszélget a szerzővel.

prae.hu

2020 őszén jelent meg H. Nagy Péter Karanténkultúra és járványvilág című könyve a Prae Kiadó gondozásában, amely a pandémia és a lezárások jelentette új szituációt igyekezett megérteni és értelmezni tudományos, művészeti és irodalmi szempontokból. Az elmúlt egy évben a helyzetnek újabb és újabb aspektusai rajzolódtak ki, amelyek új értelmezéseket és eltérő nyelvi-poétikai szemléletmódokat kívántak. Karanténkultúra: A folytatás című, tavaly év végén megjelent új kötetében a szerző a járvány évét teszi mérlegre a tőle megszokott olvasmányos stílusban, ugyanakkor a részletekre rendkívül érzékenyen.

H. Nagy Péter irodalomtörténész, popkultúra-kutató, a Selye János egyetem oktatója, az MA Populáris Kultúra Kutatócsoport alapítója. Könyvei a Prae Kiadónál: Alternatívák. A popkultúra kapcsolatrendszerei (2016), Karanténkultúra és járványvilág. Feljegyzések a korona idején (2020), Karanténkultúra: A folytatás. Újabb feljegyzések a korona idején (2021).

Az eseményre a belépés díjtalan, ugyanakkor a védettségi igazolvány elvárt.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége
Horváth Iván (1948-2024)
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Renaud-Delage: Gru 4
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés