bezár
 

film

2022. 02. 09.
Idén is meghirdetik a Némafilmhez filmzenét! pályázatot
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Idén is meghirdetik a Némafilmhez filmzenét! pályázatot Ismét pályázatot hirdet Némafilmhez filmzenét! címmel a Művészetek Völgye Fesztivál és a Nemzeti Filmintézet. A zeneszerzőket arra invitálják, hogy álmodjanak filmzenét régi magyar némafilmekhez.

Két, több mint százéves magyar némafilmhez keresik a hozzájuk illő tökéletes filmzenét. Az egyik az 1918-ban készült A leányasszony, a másik az 1920-as A halál után - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

prae.hu

A harmadik alkalommal kiírt Némafilmhez filmzenét! című pályázatra a kijelölt filmek öt-ötperces részleteire írt zeneművel lehet jelentkezni. A zenének a cselekményt szorosan követnie kell, azt aláfestve, hangsúlyozva.

A szakmai zsűri a filmrészletre írt zenéket bírálja el és filmenként két, összesen négy alkotást juttat tovább a döntőbe. A kiválasztott zeneszerzők lehetőséget kapnak arra, hogy a teljes film zenéjét megalkossák és filmvetítéssel egybekötve, élőben mutassák be művüket a 31. Művészetek Völgye fesztiválon, majd a Magyar Zene Házában. A fellépési lehetőségek mellett az első két helyezett pénzjutalmat kap.

A némafilmeket annak idején zongorakísérettel vagy zenekarral mutatták be a közönség előtt, élőben biztosítva a filmek zenei aláfestését. Ezt a régifilmes hangulatot idézi meg a Művészetek Völgyében tartandó bemutató is.

A filmzenéket négyfős szakértői zsűri bírálja el: Kurutz Márton, a Nemzeti Filmintézet gyűjteményi és kutatási menedzsere, Pacsay Attila zeneszerző, Sárik Péter zongoraművész és Zsoldos Dávid, a Papageno alapítója. A pályaműveket április 11-ig várják.

A pályázati felhívás a https://www.muveszetekvolgye.hu/news/nemafilmhez-filmzenet-palyazat-2022 címen érhető el.

kép: facebook.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A 14. Frankofón Filmnapokról
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz

Más művészeti ágakról

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés