bezár
 

zene

2022. 02. 02.
Kocsis Zoltán-díjat és ösztöndíjat alapítanak
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kocsis Zoltán-díjat és ösztöndíjat alapítanak A Kocsis-Hauser Alapítvány, melyet 1989-ben Kocsis Zoltán zongoraművész, karmester, zeneszerző és Hauser Adrienne zongoraművész alapított tehetséges fiatalok támogatására 2022-ben Kocsis Zoltán-díjat és zenei tehetség ösztöndíjat alapít a művész tiszteletére és szellemi örökségének megőrzésére, amelynek keretében az Alapítvány a klasszikus zene területén kiemelkedő tehetségű magyar állampolgárságú és határon túli magyar fiatalok jelentkezését várja – közölte a Kocsis-Hauser Alapítvány a prae.hu művészeti portállal.

A Kocsis Zoltán-díjat zongora és kamarazene kategóriában lehet elnyerni. A díjak mellett az Alapítvány Kocsis Zoltán Fiatal Tehetség ösztöndíjat alapít, amellyel évente egy klasszikus hangszeren játszó fiatal díjazható.

prae.hu

Kocsis Zoltán-díj: Zongora kategória
A pályázat kétfordulós, az első fordulóban videóanyagok beküldését várja a kuratórium, amely alapján kiválasztják a második, élő fordulóba bejutó zongoristákat. A második forduló időpontja 2022. május 22–23., helyszíne a Zeneakadémia. A videók beküldésének és az adatlap kitöltésének határideje: 2022. április 10. Jelentkezés feltétele: 18–26 év közötti magyar állampolgárságú és határon túli magyar zongoristák jelentkezését várja az Alapítvány.

Kocsis Zoltán-díj: Kamarazene kategória
A pályázat egyfordulós, a kuratórium a beküldött videóanyagok alapján választja ki a kategória díjazottját. A videók beküldésének és az adatlap kitöltésének határideje: 2022. április 10. A jelentkezés feltétele: 18–26 év közötti magyar állampolgárságú és határon túli magyar fiatalok jelentkezését várja az Alapítvány.

Kocsis Zoltán Fiatal tehetség ösztöndíj
Az ösztöndíjat évente egy fiatal magyar zenész vagy határon túli magyar nyerheti el. Az ösztöndíj célja, hogy elősegítse egy kiemelkedően tehetséges, klasszikus zenei hangszeren játszó fiatal zenei fejlődését. A pályázat egyfordulós, a
kuratórium a beküldött videóanyagok alapján választja ki a kategória díjazottját. A jelentkezés benyújtásának határideje: 2022. április 10. Jelentkezés feltétele: 14–18 év közötti magyar állampolgárságú és határon túli magyar fiatalok jelentkezését várja az Alapítvány.

A pályázatokat hatfős kuratórium bírálja el. A döntésről 2022. május 15-ig elektronikus úton értesíti a pályázókat az Alapítvány, a második fordulóba jutottak és a nyertesek nevét a www.kocsis-hauser.com honlapon is közzéteszi.

Díjak
Kategóriánként egy díj kerül átadásra, a zsűri fenntartja a különdíj(ak) átadásának jogát. A döntés ellen jogorvoslatnak helye nincs.

Kocsis Zoltán-díj zongora kategória: 2.000.000 forint (nettó)
Kocsis Zoltán-díj kamarazene kategória: 2.000.000 forint (nettó)
Kocsis Zoltán Fiatal Tehetség ösztöndíj egy évre: 900.000 forint (nettó)

A három kategória ünnepélyes díjátadója és gálakoncertje 2022. június 12-én kerül megrendezésre a Zeneakadémia Solti Termében.

Négyzetes kép a leadben: filharmonikusok.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés