bezár
 

irodalom

2022. 01. 27.
Bemutatják a Nyúlcipőt
Ferencz Kata az Írók Boltjában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ferentz Anna-Kata Nyúlcipő című, első kötetét mutatja be 2022. január 27-én, 17 órától az Írók Boltjában. A szerzővel Németh Gábor Dávid beszélget, majd Kiss György Ádám és az Üveggyöngyjáték Playback Közösségi Színház segítségével életre kel az alkotás folyamata és egy személyes olvasói élmény.

A szerző 1995-ben született Erdélyben, 2015 óta él Magyarországon. Költő, pszichológus és lovasterapeuta. Tanulmányait Budapesten, a KRE pszichológia szakán végezte, fejlődéslélektan és klinikai gyermekpszichológia szakirányon. A FISZ tagja (és a JAK-é is volt annak megszűnéséig), a Független Mentorhálózat mentoráltja. A JAK, a FISZ, a Központi Pályaudvar és az Amper líraműhelyének résztvevője. 2015 óta publikál, írásait közölte többek között az Élet és Irodalom, a Műút, a Látó, a Hévíz, a Negyed, a Kulter és a Prae. 

prae.hu

Válassz egy olyan verset a Nyúlcipőből, amelyik megszólított téged. Írd meg a címét és a hozzá kapcsolódó érzéseid/ tapasztalataid a szerzőnek az annakata95@gmail.com e-mail címre, hogy a te megélésed tükrözhessék majd vissza élőben az Üveggyöngyjáték színészei!
(Segítsünk a verseknek felnőni!)

"1. A költő: Volt-Ember, szellemszerű, félálomfejű. Nem megy a falkával. Semelyikkel.
2. A valóság: tahóság.
3. Aki boldogul az életben: az biztosan nem költő.
4. A bántalmazott gyermek hiába keresi Dumbledore-t, úgyis muglik, kviblik és halálfalók karjaiba fut. A képzelet szálfái közt győz, a tények bozótjában: leszirmozzák, idomítják, partiba vágják, aztán kikukázzák.
5. Mi jut nekünk? Mérgező szülők, megrontott kollégák, megrontó (irodalom)politikus-bűnözők. A módszerváltás nem hozott csodát. A diktatúra nem ért véget. Ki nem volt már ügynök itt? Ki akar itt felébredni?
6. Ferentz Anna-Kata: Éles tárgyakkal játszó, sózott nyelvű, szemtelen hegylakó. Félszékely félőlény. Félig Fehérló lánya. Félig a rémálmod.
7. Kilovagol a kurva rengetegből, s jön vele Hervay Gizella, Szisz, Kányádi, a fél Édes Erdély, egészen Reményikig, Dsidáig vissza.
8. A fiatalok a jelen senkijei. Hát persze, hogy a sok valaki közt ők érdekelnek. A Független Mentorhálózatban ismertem meg a Jövő (titkokkal teli) ügynökét. 5 évet gondolkodtunk együtt.
9. Jó volt vele magázódni. Ez hiányozni fog. Ahogy az elcsatolt (lélek)részek tudnak hiányozni. „Találkozunk újra, 25 év múlva”.
10. A versek gyerekek. Az olvasók segítenek felnőni."

(Pollágh Péter)

További infók a hivatalos esemény Facebook oldalán. A rendezvény csak maszkban látogatható! 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége
Horváth Iván (1948-2024)

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés