bezár
 

zene

2009. 07. 25.
Októberben koncerttel ünnepelnek a rock and roll halhatatlanjai
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bruce Springsteen, Aretha Franklin, a U2 együttes, Eric Clapton és a Metallica október végén két koncerten ünnepli azt, hogy 25 éve hozták létre a rock and roll halhatatlanjainak csarnokát. A kétnapos sztárparádé színhelye a New York-i Madison Square Garden lesz.

prae.hu

Rockzenével foglalkozó honlapok szerint a show az év zenei eseménye lesz.
    
Az első napon, október 29-én Bruce Springsteen az E Street Banddel lép színpadra. A nap folyamán láthatják-hallhatják a jelenlévők Stevie Wondert, a Simon and Garfunkelt, s külön Paul Simont valamint a Crosby, Stills and Nash együttest és barátait.
    
A második napon, október 30-án sem fog unatkozni a publikum, hiszen a tervek szerint a U2 együttes, Eric Clapton, Aretha Franklin és a Metallica ünnepli a Rock and Roll Hall of Fame fennállásának 25. évfordulóját.
    
Az őszi jubileumi koncert minden fellépője a rock halhatatlanja. Eric Clapton háromszorosan is az - egyrészt saját jogán, másrészt korábbi együttesei tagjaként. Az elsők között került be Aretha Franklin és legutóbb, az idén a Metallica együttes.
    
A sztárparádét ígérő koncertekre a jövő hónap elején kezdik árulni a jegyeket. Az eseményről tévéfelvétel is készül.
    
A rock and roll halhatatlanjait 1986 óta egy 600 tagú szakmai jelölőbizottság választja ki. Eddig több mint 230 zenész, háttérzenész, zeneszerző és producer vált halhatatlanná. A legfontosabb feltétel, hogy a jelölt első lemezének megjelenésétől legalább 25 évnek kell eltelnie. Ezen kívül sok más szempontot mérlegel a bizottság, s volt olyan zenész az elmúlt években, akinek többszöri jelölés után sikerült csak megkapnia ezt a kitüntető címet.
    
A rock and roll halhatatlanjainak 1995-ben hoztak létre múzeumot az Ohio állambeli Clevelandben, a létesítményt világsztárok avatták fel egynapos koncerten.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bartók György szerzői estje a Fugában
Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés