bezár
 

film

2021. 12. 09.
Fésős András drámájának szavazott meg támogatást az NFI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Fésős András drámájának szavazott meg támogatást az NFI Fésős András „Kelj fel és járj” címmel készülő, apa-fia drámájának 450 millió forint gyártási támogatást szavazott meg a Nemzeti Filmintézet (NFI) Filmszakmai Döntőbizottsága – tájékoztatta az NFI szerdán az MTI-t. A film szereplőválogatása már elkezdődött, a forgatás jövő év elején indul – közölték.

A Kelj fel és járj főhőse egy karizmatikus, ötvenes tűzoltó, Félix, aki napról napra hozza le a hidakról a kétségbeesett embereket, öngyilkosjelölteket, vallásos megszállottsággal, bármi áron. Félix bevett szokása, hogy utánajár megmenekítettjeinek, hogy erősítse az életbe vetett hitüket. A város őrangyalaként tisztelik őt. Mentéseire nagy szükség van, mert egyre többen akarnak véget vetni életüknek a hitetlen nagyvárosban, ahol a gyakori esőzések miatt lakások áznak be, egyre gyakrabban tör fel a víz a csatornákból. Félix harcban áll egyetlen fiával, aki őt okolja anyja haláláért, és lázad ellene. Egy különös találkozás azonban mindent megváltoztat a tűzoltó életében.

prae.hu

A Kelj fel és járj operatőre Szatmári Péter, látványtervezője Hujber Balázs, a producer Hutlassa Barnabás. A film várhatóan jövő év végén kerül a mozikba. 

Fésős András rendező, forgatókönyvíró a Színház- és Filmművészeti Egyetemen végzett, Az eltűnt mozi (1993) című vizsgafilmjét Diák Oscar-díjra jelölte az amerikai filmakadémia, első játékfilmje, az ifjú Szabó Győző főszereplésével készült Balra a nap nyugszik (2000) itthon és a nemzetközi filmfesztiválokon is szép sikereket ért el. Fésős azóta rövid- és dokumentumfilm rendezései mellett sorozatokat és színházi produkciókat is rendezett, a Kelj fel és járj című forgatókönyvét a Hartley-Merrill nemzetközi forgatókönyvírói versenyen is díjazták.

A négyzetes kép forrása: NFI

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés