bezár
 

színház

2009. 07. 24.
SÍN-re került a Katlan
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Katlan Tánchét címmel nemzetközi táncműhelyre várják az érdeklődőket - profi táncosokat és amatőröket egyaránt - augusztus 10. és 14. között az Angyalföldön újra megnyílt SÍN Kulturális Központban.

Szkéné színház

A projekt célja, hogy minél több ember ismerje meg a táncot, mint természetes mozgásformát, az öröm és a szabadság átélésének lehetőségét. Ezért nem csupán professzionális táncosokat, hanem amatőröket is várnak a foglalkozásra, sőt olyanokat is, akik csak most kezdenek megismerkedni a tánccal - mondta Bacsa Terka, a program egyik szervezője szerdán az MTI-nek.
    
A Katlan Csoport és a SÍN közös workshopjára, amelyen a jelen mozgáskultúrája teljes gazdagságában megmutatkozik, olyan izgalmas külföldi és hazai tehetségeket hívtak meg, akik Magyarországon még nem jártak, illetve csak ritka alkalmakkor tanítanak. Bíznak a workshop sikerében, azt tervezik, hogy jövőre is a legjobb mestereket hívják meg - fűzte hozzá.
    
Az élő hagyományt mutatja be a Franciaországban élő Lamine Keita, aki Budapesten először tart guineai afro-tánc órákat. A hazai mesterek közül Farkas Zoltán Batyu egyedi és magával ragadó, táncházi mulatságnak is beillő néptánc workshopot tervez.
    
Különleges a gesztusnyelve a spanyol származású, Elzászban működő Sebastien Vela Lopez és Yvonette Vela Lopez párosnak, akik eredeti és vérpezsdítő hip-hopot tanítanak a kurzusra érkezőknek.
    
A tánchét résztvevői egy Jarovinszkij Vera vezette táncos önismereti tréning révén belső utazáson is részt vehetnek. A programban helyet kap még a test és lélek harmóniájának megteremtésére törekvő hatha jóga és a mozgás természetességét hangsúlyozó kortárstánc óra is.
    
Elképzelésük szerint a műhelymunka keretében Juhos István Putto, a világot megjárt, sokoldalú koreográfus segítségével létrejön egy kisebb előadás is.
   
 "Szeretnénk, ha az emberek az egy hét alatt szerzett élményeiket beépítenék a hétköznapjaikba, és nyitottabbá válnának a mozgásra és a világra is" - mutatott rá Bacsa Terka.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Podlovics Laura: Nem félünk a sötétben / Budapest Bábszínház, Kísérleti Stúdió
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison
színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Bartók György szerzői estje a Fugában
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés