bezár
 

art&design

2009. 07. 24.
Több mint százezer látogatót várnak a Savaria Történelmi Karneválra
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Egyes becslések szerint akár a 130 ezres számot is elérheti a tizedik Savaria Történelmi Karnevál látogatóinak száma, de a szervezők óvatos számítása szerint is legalább százezer résztvevőt várnak augusztus 20-23 között Szombathelyre - jelentették be szerdán sajtótájékoztatójukon a szervezők.

prae.hu

A történelmi karnevál látogatottsága már feszegeti teljesítőképességének határait, tizenkét helyszínével és több mint kétszáz programjával teljesen megtölti a belvárost - hangoztatta Szommer Ildikó karneváligazgató.
    
A karnevál fő látványossága idén is a szombat esti fáklyás felvonulás lesz, több mint ezer jelmezes résztvevővel, akik között nemcsak a város kétezer éves történelmét megelevenítő, a római kort felidéző légiósokat, római polgárokat, kelta barbárokat, vagy éppen középkori öltözetbe bújt reneszánsz főurakat és úrhölgyeket láthat a közönség, hanem zászlóforgatókat, tűzzsonglőrőket és gólyalábasokat is.
    
A négynapos rendezvény idején újraéled Szombathely főterén az Öreg Város Vására, ismét kinyit a Borok utcája, zenei csemegéket kínál a városháza előtt felállított Fórum Színpad.
    
A Ferences-kertben berendezett Történelmi Témaparkban pedig minden eddiginél nagyobb ívű időutazásban lehet része a látogatóknak, hiszen évek óta először a római birodalom határain túlról is érkeznek gladiátorok, tanúi lehetünk Spartacus lázadásának, az összegyűlt öt légiónak köszönhetően pedig megelevenedik az ókori Róma két fontos csatája, a hunok elleni catalanumi ütközet, valamint a germánokkal vívott teutoburgi csata.
    
A Karneválszínház  Moliére Scapin furfangjai című vígjátékát mutatja be a megyeháza udvarán, augusztus 18-22- között összesen hat alkalommal; Hollósi Frigyes, Bezerédi Zoltán, Botos Éva, valamint Fekete Ernő főszereplésével és a szombathelyi Weöres Sándor Színház művészeinek közreműködésével.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Renaud-Delage: Gru 4
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés