bezár
 

film

2009. 07. 23.
Áldásukat adták a készülő Bruce Lee-sorozatra a sztár testvérei
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bruce Lee nővére és öccse áldását adta arra a készülő kínai filmsorozatra, amelyet fiatalon elhunyt testvérük életéről forgatnak. Mint mondták: történelmileg teljesen hiteles produkciót szeretnének látni a kungfusztárról.

prae.hu

 Phoebe Lee és Robert Lee hétfőn beszélt a filmsorozatról egy pekingi emlékünnepségen, amelyet a 32 esztendős korában váratlanul elhunyt Bruce Lee halálának 36. évfordulója alkalmából rendeztek.
    
Manfred Wong producer bejelentette, hogy legalább három részesre tervezik a vállalkozást. Az első epizód Lee kamaszéveivel foglalkozna, de nagyobb hangsúlyt kapna a harcművész színész felnőtt személyisége.
    
"Lesz kungfu is. De fontosabb a valódi Bruce Lee bemutatása. Hogy milyen a valódi Bruce Lee? Nagyon humoros volt. Kötelességtudó volt a szüleivel szemben. Nagyon kedves volt a családjához" - idézte Wong szavait a Sina.com kínai hírportál.
    
"Egy csomó könyvet olvastunk és filmet láttunk már róla, de sok volt bennük a pontatlanság" - mesélte a sztár öccse.
    
"Elmúltam hetvenéves. Öreg vagyok. Szeretnék tenni valamit az öcsémért - meg akarom ismertetni Bruce Lee élettörténetét" - magyarázta Phoebe Lee.
    
Egyelőre nem derült ki, hogy ki fogja játszani az akciósztár szerepét, akinek filmjeit - köztük A Sárkány útját vagy utolsó produkcióját, A Sárkány közbelépet - kultikus tisztelet övezi.
    
Közben a hongkongi hatóságok tervpályázatot írtak ki a színész egykori házának múzeummá alakítására. A bbc.co.uk brit hírportál keddi jelentése szerint Lee lánya, Shannon Lee és egy építészekből álló szakértőbizottság dönt majd a győztesről. Az eredményhirdetés novembere vagy decemberre várható.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
Alex Garland: Polgárháború

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Platon Karataev: Napkötöző
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés