bezár
 

építészet

2021. 11. 25.
Átadták a Makovecz Imre-díjakat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Átadták a Makovecz Imre-díjakat Buzás Péter, Makó egykori polgármestere kapta a 2020-as Makovecz Imre-díjat, a 2021-es elismerésben Kovács Gyula gyümölcsész, a magyar Tündérkert-mozgalom úttörője részesült. A 2015-ben alapított Makovecz Imre-díjjal azokat ismerik el, akik a mester országépítő szellemének nyomdokán, példaértékűen művelik saját hivatásukat.

A díj odaítéléséről az alapítószervezetek - a Magyar Művészeti Akadémia mellett a Kós Károly Egyesülés és a Makovecz Imre Alapítvány - által delegált bizottság dönt - közölte a díjazás kommunikációjával foglalkozó cég szerdán az MTI-vel.     

prae.hu

Idén rendhagyó módon egyszerre két díjat adtak át a neves építész, a Magyar Művészeti Akadémia alapító örökös elnöke születésnapján. Tavaly a sikeres jelöltállítást követően a díj átadását a járvány miatt egy évvel elhalasztották, így idén a három szervezet grémiuma döntése alapján Buzás Péter, Makó egykori polgármestere kapta a 2020-as Makovecz Imre-díjat.

Az idei, 2021-es elismerésben Kovács Gyula gyümölcsész, a magyar Tündérkert-mozgalom úttörője részesült. Első alkalommal, 2015-ben Kiss Ferenc "hangépítész" nyerte el a díjat, 2019-ben Böjte Csabát díjazták az alapítók.

A négyzetes kép forrása: www.makovetz.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Fényképkollekció a Tabán utolsó évtizedeiről
építészet

Hiány és emlékezet című Breuer Marcell emlékkiállítás Pécsett
építészet

Interjú Merényi Dáviddal
építészet

Pesti Attilával az okosotthonok kérdéseit jártuk körbe

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés