bezár
 

színház

2009. 07. 22.
Befogadó színházat alakítanak ki a jászberényi Lehel Moziban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Befogadó színházat hoznak létre az önkormányzat anyagi támogatásával a jászberényi Lehel Moziban, ahol kellő átalakítás után az első előadásokat már augusztus végén megtarthatják - közölte a város alpolgármestere kedden az MTI-vel.

Szkéné színház

Juhász Dániel felidézte: a jászberényiek már többször felvetették, hogy jó volna egy alkalmi színielőadásoknak helyet adó épület a városban, hiszen sokan járnak el egy-egy produkció megtekintéséért a környező megyeszékhelyekre, leginkább Szolnokra. E cél megvalósításért 1992-ben már egy alapítvány is létrehoztak. A befogadó színház így az Új Színház Alapítvány és a Lehel Mozi együttműködésével jön létre.
    
Azért a Lehel Mozi 200 nézőt befogadni képes nagytermére esett a választás, mert ott megvannak egy színpad kialakításának műszaki feltételei, és a mozi kiváló hangtechnikai eszközökkel rendelkezik. Vezetője már korábban tervezte funkcióbővítésként a vetítővászon előtt egy színpad felépítését, de azt önerőből nem tudta kivitelezni.
    
Az önkormányzat a közelmúltban hozott döntése nyomán az alapítvány 5,2 millió forintos támogatást kapott, amelyből megépíthető a színpad és megvásárolhatók a szükséges világítástechnikai eszközök.    
    
A befogadó színházat az Új Színház Alapítvány működteti, és reményeik szerint a két kulturális ágazat egy épületbe való összevonása tovább növeli majd a 30 ezer lelkes városban a film- és színházbarátok táborát.
    
A színházavatót szeptember 25-re tűzték ki a Jászság központjában.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
színház

A Fővárosi Nagycirkusz szakmai délutánjáról
színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről

Más művészeti ágakról

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés