bezár
 

art&design

2021. 11. 19.
Igaz vagy hamis? – kiállítás a Foton Galériában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Igaz vagy hamis? – kiállítás a Foton Galériában „Igaz vagy hamis? # információdömping a 21. században – 1. rész” címmel rendez kiállítást a Foton Galéria a Fotóhónap fesztiválra. A Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója új művészeti projektjének fókuszában az információdömping és az álhír áll. Vajon tudjuk még, melyik információ igaz és melyik nem? Fontos egyáltalán az egyén számára az objektív igazság? A programra a tagok munkatervekkel pályázhattak. A workshop szakmai előadásokkal vette kezdetét, meghívott koordinátora Don Tamás, a MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ kurátora volt.

A tömegkommunikáció demokratizálódása eredményeként minden résztvevő mondanivalója egyforma esélyekkel indul útjára a globális kommunikációs térben. Az információáramlás felgyorsult, egyre kevesebb idő jut egy hír, állítás, vélemény forrásának az ellenőrzésére. Naponta jelennek meg és tűnnek el hírportálok, véleményvezérek, médiaplatformok.

prae.hu

A folyamat következtében az álhírgyártás és a dezinformációs törekvések egyre kevesebb erőforrást igényelnek. A fotó-, videó- és audiomanipulációs technológiák fejlődése is drámai módon felgyorsult. A tömegkommunikációs csatornákon terjedő információk hitelessége ezáltal megkérdőjeleződik. 

Kiállító művészek: Csizik Balázs, Kiss Richárd, Lázár Dóri, Lázár Eszter, Nagy Izabella, Nagy Tibor, Pomsár Miklós, Regős Benedek, Szabó Liza, Szekeres Laura, Sztrehalet Oxána, Tóth Richárd, Üveges Mónika, Varga Domonkos, Varga Viktor, Váczi Lilla

Konzulens: Don Tamás

A kiállítás a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósult meg.

Négyzetes kép a leadben: részlet Kiss Richárd Keyhole munkacímű sorozatából

Igaz vagy hamis? # információdömping a 21. században
A kiállítás november 16. és 27. között tekinthető meg a Foton Galériában. További információk ezen a linken, a Fotóhónap 2021 katalógusa ide kattintva érhető el.
Helyszín: Foton Galéria • 1053 Budapest, Képíró u. 6.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés