bezár
 

zene

2009. 07. 21.
Generációk dobpárbaja a hétvégi Jazzland keretében
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A világhírű Tommy Vig vibrafonos egy 11 éves ifjú tehetséggel, a révkomáromi Hodek Dáviddal vív majd dobpárbajt a hétvégén, a Nagykanizsához közeli Cserfő-hegyen, ahol 14. alkalommal rendezik meg a Jazzland fesztivált.

prae.hu

 Tiborcz Iván, aki dzsesszmuzsikusként a szervezője és panorámás hegyi birtokán házigazdája is egyben a rendezvénynek, a különleges dobpárbaj kapcsán kedden az MTI-nek elmondta: a két muzsikus között 60 év a korkülönbség, de rengeteg a hasonlóság. Tommy Vig - aki világhírű ütősként és zeneszerzőként nemrég települt vissza az Egyesült Államokból Magyarországra - gyermekkorában még idehaza szintén több tehetségkutató versenyen szerepelt és készített lemezfelvételeket is. Hodek Dávid még csak 11 éves, de az elmúlt években számos neves muzsikus zenekarában játszott, tehetségét és muzikalitását elismerve a Jazzlandre is évek óta rendszeresen visszatér.
    
A rendezvény kitalálója a csütörtökön kezdődő, három estén át tartó programsorozat résztvevői között említette Somát, aki ezúttal zenekarával dzsessz-sztenderdeket énekel. Érkezik egy holland kvartett is, amelynek érdekessége, hogy egyetlen holland zenész sincs a tagjai között, viszont luxemburgi és spanyol muzsikusok mellett két magyar szerepel a Simon Balázs nevével fémjelzett együttesben. A névadón kívül a nagykanizsai származású, a rotterdami dzsesszkonzervatóriumban végzett és most ott tanító Kém Sándor szerepel a zenekarban.
    
A cserfői Jazzland az elmúlt csaknem másfél évtizedben számos világsztárt látott vendégül, fellépett itt mások mellett Rhoda Scott, Tony Lakatos, Don Byron, Randy Brecker és Doug Hammond. Esténként ezúttal is jamsession, vagyis örömzene várja mindazokat, akik ellátogatnak a programokra.
    
Tiborcz Iván elmondta azt is, hogy a korábbi években egy-egy estén nem ritkán közel ezer látogató volt kíváncsi a műfaj kiválóságaira. Idén sikerült stabil anyagi hátteret biztosítani, így jelentősen csökkentek a Nagykanizsához közeli eseményre szóló jegyek árai.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés