bezár
 

zene

2021. 11. 14.
Leonard Slatkin vezényletével ad koncertet a MÁV Szimfonikus Zenekar
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Leonard Slatkin vezényletével ad koncertet a MÁV Szimfonikus Zenekar Leonard Slatkin hatszoros Grammy-díjas amerikai karmester vezényletével ad koncertet a MÁV Szimfonikus Zenekar november 19-én a Zeneakadémián.

A zenekar közleménye szerint a karmester a Zeneakadémia nagytermében egy amerikai és egy magyar művet, valamint egy örökérvényű Beethoven-szimfóniát vezényel.

prae.hu

Mint írták, a 77 éves amerikai karmestert eddig 35-ször jelölték Grammy-díjra, hatszor pedig meg is kapta a rangos elismerést. Leginkább Beethoven zenéjét kedveli, ezért a budapesti koncertjének programjában is szerepel egy mű, az Eroica szimfónia.

A koncerten a Beethoven-mű mellett egy Dohnányi-darab, valamint egy amerikai zeneszerző, John Corigliano műve is felcsendül.

Leonard Slatkin az Amerikai Egyesült Államok legelismertebb és legünnepeltebb karmestereinek egyike. Zeneigazgató volt St. Louisban, Pittsburgh-ben, a Washingtoni Nemzeti Szimfonikus Zenekarnál, a Detroiti Szimfonikus Zenekarnál, a BBC Szimfonikus Zenekaránál Londonban és a Lyoni Nemzeti Zenekarnál. A hat Grammy-díj mellett az Egyesült Államok Nemzeti Művészeti Díjával és számos más művészeti elismeréssel is kitüntették - hangsúlyozták az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Kép forrása: leonardslatkin.com

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bartók György szerzői estje a Fugában
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés