bezár
 

film

2009. 07. 20.
Internetes rövidfilm-verseny Békés megyéről
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Karácsony Sándor Gyulai vízjátékok című filmje nyerte el a Békés megyei, a szarvasi és a gyulai önkormányzat által felajánlott egymillió forintos fődíjat azon a versenyen, amelynek a célja 1-2 percben népszerűsíteni egy-egy várost.

prae.hu

A szombat esti szarvasi díjkiosztóról szóló tájékoztatójában Bolyáki Adrián, a verseny szervezője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a mai kor egyik leghatásosabb üzenetközvetítő eszközévé vált az internet és a különböző videomegosztók.
    
Mint írta, a filmes, televíziós szakmának változtatásra van szüksége ahhoz, hogy alkotásaik a világhálón is népszerűek legyenek. Ehhez meg kell tanulni 1-2 percben elmesélni azokat a témákat, amelyekre a hagyományos televíziózásban még 5-8, vagy akár 25 perc jutott. A szervező szerint az új műfaj elsajátítása a mai felgyorsult digitális és interaktív világban elengedhetetlen.
    
A versenyzőknek maximum kétperces, Békés megyét, Szarvast, illetve Gyulát bemutató, az Interneten közzétehető, szabadon választatott műfajú filmet kellett készíteniük.
    
Az eredményhirdetés a szombat esti programmal nem zárult le, mert a különdíjat az a versenyző kapja, akinek filmjét a legtöbben nézik meg szeptember 30-ig a YouTube-on.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
Dev Patel: A Majomember
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés