bezár
 

színház

2009. 07. 20.
Őszre megépül a forgószínpad Salgótarjánban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Salgótarjánból és környékéről elszármazott művészek, helyi vállalkozások és az önkormányzat összefogásával forgószínpad épül a József Attila Művelődési és Konferenciaközpontban, így a jövőben olyan színházi előadásokat is láthat majd a salgótarjáni közönség, amelyeket eddig technikai okok miatt nem hívhattak a városba.

Szkéné színház

Az önkormányzat egymillió forinttal segíti a beruházást, erről a közgyűlés rendkívüli ülésén döntöttek pénteken.
    
Salgótarjánnak nincs önálló színháza, de telt ház mellett zajlanak a bérletes előadások, a nézők válogatott társulatokat, előadásokat ismerhetnek meg.
    
Nagyné Hajdú Györgyi, a művelődési központ igazgatója korábban azt mondta az MTI-nek: a szervezésnél mindig figyelembe kellett venni, hogy bizonyos előadások nem játszhatók Salgótarjánban, mert az intézményben nincs forgószínpad, süllyesztő és zsinórpadlás.
    
Júniusban jótékonysági gálát szerveztek a színpadért, az est bevétele 1 millió 250 ezer forint volt. A forgószínpad elkészítésének jelenlegi piaci ára 14 millió forint. A felajánlások ennek döntő részét fedezik, mivel a helyi vállalkozások 75 százalékos kedvezményt adnak az anyagköltségből, a tervezési és kivitelezési díjakból.
    
A hiányzó kétmillió forint felét az önkormányzat fizeti ki, a művelődési központ pedig még egy jótékonysági gála lebonyolítását tervezi. A város ugyanakkor kötelezettséget vállalt arra, hogy a gála után még hiányzó összeget kipótolja.
    
Így a nyári színházi szünet alatt, júliusban és augusztusban megépül a forgószínpad. Mivel az idei színházi évadra már leszervezték az előadásokat, az új színpad jövő ősszel mutatkozik be a nógrádi megyeszékhelyen.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés