bezár
 

art&design

2009. 07. 20.
Évszázados esemény éled újjá a Debreceni Virágkarneválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Virágokkal díszített kerékpárok felvonulásával bővül a Debreceni Virágkarnevál idei programja, a szervezők az 1900-ban a cívisvárosban rendezett "kerékpár virágcorso" újbóli megrendezésével augusztus 20-án a kétkeréken való közlekedést is népszerűsíteni kívánják.

prae.hu

Kósa Lajos, a város fideszes polgármestere pénteken az eseményt bemutató sajtótájékoztatón elmondta: a Tekerj a Virágkarneválra! című program apropóját egy 1900-ban készült archív fénykép előkerülése adta, amely virágokkal díszített kerékpárosok menetét örökítette meg. Az akkori esemény, habár nem kapcsolódott az augusztus 20-i ünnephez, mégis olyan érték, amely érdemes arra, hogy a Virágkarnevál programja gazdagodjon vele - fogalmazott.
    
A Kölcsey Központ melletti Virágórához virágokkal díszített biciklis menet élén érkezett polgármester elárulta, hogy az esemény a kerékpáros közlekedést is népszerűsíteni kívánja. A belvárosi sétálóövezetben a közlekedés zavartalanul biztosított a bicikliseknek, az egyre bővülő kerékpárút-hálózat pedig gyorsabb és biztonságosabb összeköttetést jelent a peremkerületekből érkezőknek - tette hozzá.
    
Az augusztus 20-án reggel fél nyolckor a Petőfi térről induló meneten a részvétel egyetlen feltétele, hogy virágokkal legyen díszítve a kétkerekű. Az öt kilométeres felvonulás a Nagyerdei Stadionba érkezik, ahol kétszáz éves kerékpárok, velocipédek, tandemek, háromkerekűek bemutatója lesz látható.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Platon Karataev: Napkötöző
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés