bezár
 

art&design

2009. 07. 19.
Völgytalálka Kapolcson
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Balaton-felvidéken lévő Kapolcson Völgytalálka elnevezéssel fesztivált rendeznek, a szerdán kezdődő, ötnapos esemény 26 helyszínén több mint száz programon vehetnek részt az érdeklődők - tájékoztatta Göntérné Lukács Mária, a helyi önkormányzat kulturális előadója az MTI-t.

prae.hu

A korábban Művészetek Völgyeként ismert fesztivál központi községében, Kapolcson ezúttal a Kapolcs Jövőjéért Alapítvány és az önkormányzat szervezi a programokat, amelyek körében színházi előadásokat, zenei és táncműsorokat, kiállításokat tekinthet meg a közönség - mondta az előadó, megjegyezve: a programok igen kedvezményes áron, 500 forintos napijegy megváltásával látogathatók.
    
A főszervező ismertetése szerint a nyitónapon, július 22-én este lép fel a nagyszínpadon az LGT Emlékzenekar, a Blues Karaván és a Batsányi Táncegyüttes. Másnap este a Kistehén tánczenekar ad koncertet, de fellép még Kapolcson a Belmondo együttes is, továbbá a Mozizenekar, a Kéményseprők, a Notyet és a Sapphyre Projekt, de lesz esténként Blueskaraván, illetve Bluespot program is.
    
A népzene kedvelői Horváth "Csuti" Gyula cimbalomjátékát láthatják, hallhatják, fellép több néptáncegyüttes is és a Sirály Népdalkör. A komolyzenei előadások körében említendő a veszprémi Liszt Ferenc Kórustársaság és a Mendelssohn Kamarazenekar fellépése, továbbá a Peregrinus és az Orlando együttes műsora.
    
Érdekes programnak ígérkezik a Magyar Himalája Expedíció bemutatkozása filmvetítéssel egybekötve; a "világ tetejét" megjárt, ismert hegymászó, Erőss Zsolt és társa, Kollár Lajos tart élménybeszámolót.
    
A Malomszigeten minden délután előadást tart a szentesi Horváth Mihály Gimnázium utcaszínháza. Több kiállítás is nyílik a Völgytalálka ideje alatt a Kastély Galériában és a tűzoltószertárban. A Malomszigeten és környékén mind az öt nap alatt népművészeti és kézműves vásár lesz.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bartók György szerzői estje a Fugában
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés