bezár
 

zene

2009. 07. 16.
Ismét van magyar nyertes a Montreux-i Jazz Fesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A magyar Balogh Roland nyerte a híres Montreux-i Jazz Fesztivál gitárversenyét; ikertestvére, Balogh Zoltán - egy másik magyar zenésszel, Pintér Péterrel együtt - a zongoristák között versenyez.

prae.hu

A fesztivál honlapja szerint a gitárosok versenyében a második helyezett a japán születésű, amerikai Akira Ishiguro, a harmadik pedig az izraeli Rotem Sivan lett.
    
A gitárosokhoz hasonlóan az énekverseny is lezárult kedden. A megmérettetésen - amelyet 2005-ben Szőke Nikoletta nyert meg - idén hármas amerikai győzelem születetett: Aubrey Logan lett az első, Stacey Carter a második, Charles Turner pedig a harmadik.
    
A Montreux-i Jazz Fesztivál harmadik versenye, a zongoristáké a rendezvény utolsó napján, szombaton zárul. A www.montreuxjazz.com internetes oldal tanúsága szerint Balogh Zoltán a csütörtöki elődöntőben, Pintér Péter pedig a pénteki elődöntőben versenyez.
    
A Duna Televízió szerdai közleménye szerint helyszínen forgató stábjuk jóvoltából a közönség már pénteken este hat órakor, a Duna TV híradójában ízelítőt kaphat a több mint négy évtizedes történetre visszatekintő fesztivál eseményeiből, és részleteket hallhat a Balogh Rolanddal, valamint a zsűri elnökével, a világhírű dzsesszgitáros Lee Ritenourral készült interjúból.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Bartók György szerzői estje a Fugában
Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés