bezár
 

irodalom

2021. 10. 08.
„Mi a vers nektek?” – Konferencia a kortárs magyar líráról
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
„Mi a vers nektek?” – Konferencia a kortárs magyar líráról A Pázmány BTK-n működő Modern Líraelméleti és Líratörténeti Kutatócsoport a kortárs magyar líráról rendez konferenciát október 8-9-én. A kétnapos rendezvényen huszonhárom előadás hangzik el, melyek például Borbély Szilárd és Térey János életművének darabjairól is értekeznek. Az előadók között az MTA doktorai, egyetemi oktatók, kutatók és doktori hallgatók is szerepelnek.

A Pázmány BTK-n működő Modern Líraelméleti és Líratörténeti Kutatócsoport a kortárs magyar líráról rendez konferenciát október 8-9-én reggel 9 órai kezdettel. Az előadások helyszíne: Sophianum, Budapest, Mikszáth Kálmán tér 1. A kétnapos rendezvényen huszonhárom előadás hangzik el, az előadók között az MTA doktorai, egyetemi oktatók, kutatók és doktori hallgatók is szerepelnek.

prae.hu

A konferencián többek között olyan témák jelennek meg, mint például Walter Benjamin német filozófus, irodalomkritikus és József Attila Borbély Szilárd: Berlin - Hamlet című kötetében. Egy teljes előadás középpontjában Térey János Hadrianus Redivivus című verse áll, amelyet vita követ.

Egy másik szekcióban Turczi István, Vörös István, illetve Géczi János művészetéről szólnak majd az előadások, illetve Markó Béla Egy mondat a szabadságról című verseskötetének szociografikus jellegzetességeiről.

A kétnapos konferencia előadói Rakovszky Zsuzsa, Dienes Eszter, Payer Imre, Pilinszky János, Tandori Dezső, Hajas Tibor, Győrffy Ákos, Sirokai Mátyás, Csehy Zoltán, Varró Dániel és Bartók Imre életművének darabjait is tematizálják.

Horváth Kornélia és Osztroluczky Sarolta, a Pázmány BTK Irodalomtudományi Tanszékének oktatói, a konferencia szervezői remélik, hogy a látogatók mélyebb betekintést nyerhetnek majd az irodalom ezen területeibe.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége
Horváth Iván (1948-2024)
Kemény Lili Nem című kötetéről a miskolci bemutatón Moklovsky Rékával beszélgetett
irodalom

Hegymegi Flóra és Horváth Florencia beszélgetése a Kötetlenül sorozat keretében

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Bartók György szerzői estje a Fugában
A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
Az acb Galéria Redők című tárlatáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés