bezár
 

zene

2009. 07. 16.
Komolyzenei nyári akadémia és koncertsorozat Debrecenben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Komolyzenei mesterkurzusokkal és koncertekkel indul jövő kedden a Debrecenben megrendezendő Ifjú Zeneművészek Nyári Akadémiája; a tíznapos rendezvényre 12 országból mintegy 140 muzsikus érkezik.

prae.hu

Fésüs László, az egyetem rektora a programot ismertető szerdai debreceni sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: az egyetem és a városi önkormányzat példás együttműködésének köszönhető az eddigi éveket magasan felülmúló létszám a zenészeket illetően.
    
Kiemelte, hogy Kecskemétről Debrecenbe költözött a húsz ország tehetséges zenészeit tömörítő, nyolcvan tagú Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar, amely elképzeléseik szerint új fejezetet nyit Debrecen komolyzenei életében, valamint Debrecen hírnevét öregbítheti.
    
Halász János (Fidesz), a város kulturális ügyekért felelős alpolgármestere rámutatott: Debrecenben a zenei oktatás az önkormányzati fenntartású általános iskoláktól egészen az egyetem zeneművészeti karáig minden szinten biztosított. Az önkormányzat, az egyetem, a Csokonai Színház, a Kodály Kórus és Debreceni Filharmonikus Zenekar közötti együttműködés magas színvonalú komolyzenei életet teremt a városban - tette hozzá.
    
Duffek Mihály, a zeneművészeti kar dékánja elmondta: a koncertsorozaton 16 előadást hallgathatnak meg ingyenesen az érdeklődők Debrecen mellett Nyírbátorban, Nádudvaron és Hajdúsámsonban. A zenei mesterkurzusokon 23 oktató vezeti a 8 országból érkező hallgatók képzését a zongora mellett vonós, fúvós és ütős hangszereken.
    
A július 30-iki debreceni záró hangversenyen Vásáry Tamás zongoraművész-karmester irányítja a Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekart, amelynek tagjai ezt követően koncerteznek még Szatmárnémetiben, Balatonfüreden és Budapesten is.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés