bezár
 

film

2021. 10. 07.
Idén a mozikban és online is érkezik a Verzió Filmfesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A mozikban és az online térben is várja az érdeklődőket november 9–21. között a Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál. A 18. alkalommal megrendezett fesztivál szervezői ismét közel hatvan filmmel készülnek, melyek ezúttal is a legaktuálisabb nemzetközi- és hazai emberi jogi témákat hozzák el, és többségében most lesznek először láthatóak Magyarországon – adta hírül a VERZIÓ kommunikációs csapata.

A Verzió Filmfesztivál már 18 éve dolgozik azon, hogy bemutassa a világban zajló eseményeket, emberi történeteket, és ennek egyfajta lenyomatát hozza el a nézőknek. A dokumentumfilmesek továbbra is a frontvonalban dolgoznak, hogy bizonyítékokat gyűjtsenek a változásokról és kihívásokról, valamint rögzítsék a világ jelenlegi állapotát. Idén a filmek, a filmeket követő beszélgetések és a kerekasztal-programok mind arra ösztönzik majd a nézőket, hogy szembesüljenek az őket körülvevő valóság sokrétűségével. Ennek megfelelően az idei év szlogenje „a valóság rétegei” lett.

prae.hu

Idén november 9–14. között a filmfesztivál visszaköltözik a mozikba, betartva az aktuális járványügyi szabályozásokat és ajánlásokat, így a fesztivál programja elérhető lesz három moziban Budapesten és a Szabad Terekkel közösen szervezve Debrecenben, Szombathelyen, Pécsett, Szegeden és Kecskeméten. A tavalyi online Verzió jó tapasztalatainak és nagy sikerének köszönhetően idén is lesz egy virtuális hét november 15–21. között, amikor nemcsak a filmek, de felvételről a beszélgetések és kerekasztal programok is elérhetőek lesznek a Verzió oldalán.

Az idei nyitófilm, a Dívák, Kőrösi Máté első dokumentumfilmje, amelynek magyarországi premierje a Verzión lesz a Trafóban november 9-én. Az SZFE dokumentumfilm-rendező szakán végzett friss rendező filmjének középpontjában három húszéves lány áll. Máté az érettségiig követi őket kamerájával, hogy kiderítse, valójában mi rejlik a smink mögött.

Kőrösi Máté: Dívák

Kőrösi Máté: Dívák

A Blinken OSA Archívum által alapított VERZIÓ Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál Magyarország legnagyobb múltra visszatekintő dokumentumfilm fesztiválja, amelyet 2004 óta szerveznek meg minden év novemberében.

További információ a fesztivál részletes programjáról elérhető a honlapon és a Facebookon.

Verzio International Human Rights Documentary Film Festival/Facebook

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Dev Patel: A Majomember
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Bartók György szerzői estje a Fugában
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés