bezár
 

film

2009. 07. 16.
Magyar filmek is szerepelnek a palicsi filmfesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Több magyar mozit is vetítenek a szombaton kezdődő palicsi filmfesztiválon, az észak-vajdasági seregszemle versenyprogramjában Sopsits Árpád A hetedik kör című alkotása indul. A 16. Európai Filmek Fesztiválján összesen több mint 70 filmet nézhetnek meg a mozibarátok.

prae.hu

A versenyprogram a palicsi Szabadtéri Színpadon zajlik, emellett a fesztivál filmjei a közeli Szabadkán is láthatók lesznek több helyszínen. A vetítések többnyire ingyenesek - írja szerdai számában a Magyar Szó című vajdasági napilap.
    
A versenyprogramban Sopsits Árpád filmje mellett a Varga Katalin című angol-magyar-román film is indul, amelyet vasárnap este láthat a közönség. Emellett a 15 alkotást felvonultató versenyprogramban német, francia, osztrák, holland, finn, továbbá izraeli, marokkói és török alkotás is szerepel. A filmeket elbíráló nemzetközi zsűri tagja Tolnai Szabolcs szabadkai születésű filmrendező.
    
A fesztivál Fiatal Európai Filmkészítők elnevezésű programjában Simonyi Balázs Tour című filmje képviseli Magyarországot.
    
A fesztiválon az Új Magyar Film címet viselő program keretében hat filmet mutatnak be: Lakatos Róbert Bahrtalo! Jó szerencsét című alkotását; Gigor Attila A nyomozó című filmjét; Almási Tamás Márió, a varázslóját; Till Attila első rendezését, a Pánikot; Hajdu Szabolcs Off Hollywood című filmjét; valamint Alföldi Róbert Nyugalom című mozgóképét.
    
A palicsi nemzetközi filmfesztivált először 1992-ben rendezték meg. A tizedik fesztivált 2003-ban tartották, az addigi Palicsi Nemzetközi Filmfesztivált ekkor nevezték át Európai Filmek Fesztiváljára.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Csáki László: Kék Pelikan
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés