bezár
 

színház

2021. 10. 03.
EP33Haydn - Performansz hegedűre, csellóra és koponyára
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
EP33Haydn - Performansz hegedűre, csellóra és koponyára EP33Haydn - Performansz hegedűre, csellóra és koponyára címmel különleges előadás látható október 7-én és 8-án a Márai Sándor Kulturális Központban a Budapesti Őszi Fesztivál keretében. Esterházy Péter 33 változat Haydn-koponyára című drámájának szövegtöredékeit az Örkény Színház művészei adják elő a Los Angeles-i Viano String Quartet zenei közreműködésével.    

Az Örkény Színház októberben tűzi műsorára Esterházy Péter Harminchárom változat Haydn-koponyára című darabját. Az Esterházy család kulturális örökségét gondozó Esterházy Magyarország Alapítvány munkatársai úgy érezték, fontos, hogy ezt a művet egy új, egyedi feldolgozásban, Kovács D. Dániel rendezésében a Budapesti Őszi Fesztivál széles közönsége is megismerhesse - közölte az Esterházy Magyarország Alapítvány az MTI-vel.     

Szkéné színház

Az előadáson Csákányi Eszter, Znamenák István, Borsi-Balogh Máté és a bábművészek játéka mellett a Los Angeles-i Viano String Quartet is kiemelt szerepet kap. A zenészek európai turnéjuk egyik állomásáról utaznak át Budapestre, hogy virtuóz zenéjükkel egy újabb réteggel gazdagítsák a színházi eseményt, amelyben a szereplők között még egy Esterházy Robot is felbukkan.     

A performansz kiegészítéseként élő fényinstalláció is lesz: a Haydntrip címet viselő produkciót az ArtTrip audiovizuális alkotóközösség varázsolja a helyszínre. Az előadás az Esterházy Magyarország Alapítvány és a Budapesti Őszi Fesztivál közös előadása.  

A négyzetes kép forrása: www.orkenyszinhaz.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
színház

Podlovics Laura: Nem félünk a sötétben / Budapest Bábszínház, Kísérleti Stúdió
Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison
Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban

Más művészeti ágakról

Bartók György szerzői estje a Fugában
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés