bezár
 

film

2021. 10. 01.
Október 6-án mutatják be Magyar Golgotát
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Október 6-án mutatják be Magyar Golgotát Október 6-án, az aradi vértanúk napján mutatja be 21 órakor az M5 csatorna Pozsgai Zsolt Magyar Golgota című filmjét. A díszbemutatót egy nappal korábban, az aradi nagyszínházban tartják - tájékoztatta a produkció csütörtökön az MTI-t.

A Magyar Golgota a Mythberg Films gyártásában készült, a Nemzeti Filmintézet támogatásával. A Balázs Béla-díjas rendező alkotása Török Ignác aradi vértanú sorsán keresztül mutatja be az 1848-49-es magyar forradalom és szabadságharc véres megtorlását, a 13 honvédtábornok kivégzésének hajnalát.

prae.hu

A film végig követi Török Ignác fordulatokkal és izgalmakkal teli utolsó éjszakáját - olvasható a produkció ismertetőjében. A Magyar Golgota forgatása februárban zajlott, a koronavírus-járvány miatt nem az eredeti aradi helyszínen, hanem Nádasdladányban. Az alkotás férfiszerepeit Janik László, Szabó Máté, Lux Ádám, és Tapasztó Ernő játssza, a női karaktereket pedig Békefi Viktória és Papp Katalin alakítja.

Pozsgai Zsolt az MTI-t arról is tájékoztatta, hogy a Magyar Golgotát a Los Angeles-i Blastoff fesztivál legjobb filmjének járó díjával jutalmazták csütörtökön. A műnek ez a huszonnyolcadik fesztiváldíja. Az online szemle díjátadó gáláját a koronavírus-járvány miatt későbbre halasztották.

A négyzetes kép forrása: www.akamara.ro

 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
A 14. Frankofón Filmnapokról
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés