bezár
 

zene

2021. 09. 30.
Binder Trió - Jazz itt!
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Binder Trió - Jazz itt! A Binder Trió ad koncertet október 9-én a Zeneakadémia Solti Termében – olvasható a Zeneakadémia honlapján. 

Binder Károly zeneszerző, zongoraművész a hetvenes évek második fele óta a magyar zenei élet megkerülhetetlen alakja. Munkássága a modern mainstream jazztől a kortárs és avantgárd klasszikus zenén, valamint az úgynevezett magyar népi free jazzen keresztül a népzenéig számos műfajt és stílust ölel át. Szerzőként több mint 300 kompozíció áll mögötte, melyek többsége kamara- és zongoramű, emellett nem kevesebb, mint 43 színházi, hangjáték- és filmzene fűződik a nevéhez. Pedagógusi pályája is nagyívű: a híres „Postás” (Erkel Ferenc) Zeneiskola jazz tanszakán kezdett oktatni, később a Zeneművészeti Főiskolán tanított jazz-zongorát és zeneszerzést, majd hosszú évekig a Zeneakadémia Jazz Tanszékének vezetője volt. Előadóművészként, koncertező zenészként 67 nagylemeze jelent meg, melyek többsége szerzői album. Egyaránt kedveli a nagyobb kamarazenekari és a kisebb felállásokat, valamint a szólózongorát is. Ezúttal trió formációban lép fel, ahol muzsikustársai a fiatal generáció két különleges tehetsége, Fonay Tibor bőgős és Hidász Tamás dobos lesznek.

prae.hu

A koncerten közreműködik Binder Károly (zongora), Fonay Tibor (bőgő), valamint Hidász Tamás (dob). Az előadásról a Zeneakadémia Koncertközpont tudatta a prae.hu művészeti portált. Rendező: Zeneakadémia Koncertközpont. 

Négyzetes kép a leadben: artisjus.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés