bezár
 

zene

2021. 09. 30.
Szergej Krilov és a Concerto Budapest
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szergej Krilov és a Concerto Budapest Október 9-én Szergej Krilov és a Concerto Budapest áll színpadra a Zeneakadémia Nagytermében – írja a zeneakademia.hu. 

A XIX. századi német zene két emblematikus kompozíciója, s közöttük egy korán elkészült születésnapi ajándék Dmitrij Sosztakovics életművéből: ezt a programot ígéri számunkra a Kossuth-díjas Keller András vezényletével felhangzó koncert, amelynek szólistája a Budapesten mindig lelkesen ünnepelt orosz hegedűművész, Szergej Krilov lesz. A nyitányával megidézendő Wagner-opera, A nürnbergi mesterdalnokok és Richard Strauss szimfonikus költeménye, az 1898-ban készült Hősi élet között egyébiránt korántsem csupán a nemzetiség és a század azonossága teremthet kapcsolatot, elvégre mindkét mű felkínálja az önportré gyanánt való értelmezés lehetőségét, s ráadásul mindkét mű gúnyos elégtételt vesz a zeneszerző ellenfelein, vagyis egyértelműbben fogalmazva: a kritikusokon.

prae.hu

"Ez a mű kivételesen érdekes és vonzó feladat elé állítja a szólistát" – jellemezte a Krilov szólójával megszólaló a-moll hegedűversenyt a kompozíció dedikáltja, a csodálatos hegedűs, David Ojsztrah.

A programban szerepel Wagner: A nürnbergi mesterdalnokok – Nyitány, majd Sosztakovics: 1. (a-moll) hegedűverseny, op. 77 és végül R. Strauss: Hősi élet – szimfonikus költemény, op. 40. Mindez Szergej Krilov (hegedű) elődásában. Rendező: Concerto Budapest. Vezényel: Keller András. Az előadásról a zeneakademia.hu tudatta a prae.hu művészeti portált. 

Négyzetes kép a leadben: meloman.ru

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés