bezár
 

art&design

2021. 09. 29.
Kortárs képzőművészeti vásár a Bálnában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kortárs képzőművészeti vásár a Bálnában Mintegy 30 ország 120 kiállítójának részvételével, új helyszínen, a Bálna Budapest épületében rendezik meg október 7. és 10. között a 11. Art Market Budapest (AMB) kortárs képzőművészeti vásárt, együttműködésben a Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivállal.

Az eddiginél valamivel nagyobb, 7000 négyzetméteres területen, több mint 500 magyar és nemzetközi művész több ezer munkáját bemutatva, számos kísérőprogrammal várja látogatóit az Art Market Budapest. A szervezet tíz év után költözik, egy olyan emblematikus helyszínre a Duna partján, amely elképesztő intenzitással épül be a város szövetébe, fizikailag közel a Müpához és a Budapest Music Centerhez.

prae.hu

Az Art Market Budapest rendkívül színes választékában Magyarország valamennyi jelentős kortárs képzőművészeti galériája jelen lesz, és több új szereplő is bemutatkozik: jelentősnek ígérkezik például a latin-amerikai részvétel.

Az egyik új elem a frissen indult Liszt Ünnep, amine az AMB a képzőművészeti pillére lesz, valamint a Magyar Divat & Design Ügynökséggel kialakított együttműködés. Káel Csaba, a Liszt Ünnepet szervező Müpa vezérigazgatója elmondta: Liszt Ferenc neve világszerte ismert kulturális márka, szeretnék azonban izgalmas, vibráló egyéniségét átmenteni a 21. századba. Ennek érdekében indították az új, nagyszabású, összművészeti városfesztivált, amely a következő években országossá fog bővülni.

Az MDDÜ október 4. és 10. között rendezi meg a Bálna földszintjén 360 Design Budapest című kiállítását, amelyhez beszélgetések, vezetett túrák és egyéb kísérőprogramok is kapcsolódnak majd. Az Art Market is kiemelt figyelmet fordít a régió kortárs művészetére, az AMB Visegrad Contemporary programsorozata külső helyszínek bevonásával immár művészeti fesztivállá szerveződik.

A vásár tucatnyi standján látható cseh, lengyel és szlovák vendégkiállítói jelenlét mellett kiemelt figyelmet érdemel a New Visegrad Photography tárlat, amely a négy ország kiemelkedő frissdiplomás fotográfusainak alkotásaiból válogat a Bálna Budapest földszinti kiállítótereiben. Szintén a fesztiválhoz kapcsolódik Vladimir Birgus, a cseh fotóművészet emblematikus figurája So Much, So Little című kiállítása a BMC kiállítóterében.

A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ szakmai partnerként, több esemény létrehozásával is hozzájárul a fotóművészeti seregszemle sikeréhez, amelyek közül kiemelkedik Brandei Estesnek, a Sotheby's fotóművészeti igazgatójának szubjektív tárlatvezetése.

Idén is megrendezik az Inside Art nemzetközi műtárgypiaci konferenciát, amely jelentős nemzetközi szakmai személyiségek részvételével, előadások és panelbeszélgetések formájában ad bepillantást a művészeti élet és piac aktualitásaiba, trendjeibe, október 9-én pedig a Liget Budapest tart szakmai napot a konferencián.

A képzőművészeti vásár részletes programja a https://artmarketbudapest.hu holnapon érhető el, a rendezvény védettségi igazolvánnyal lesz látogatható.

A négyzetes kép forrása: www.facebook.com/ArtMarketBudapest

 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés