bezár
 

színház

2021. 09. 29.
Együtt rendezik meg az V. és VI. Nemzeti VERSeny döntőjét
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Együtt rendezik meg az V. és VI. Nemzeti VERSeny döntőjét Együtt rendezik meg az V. és VI. Nemzeti VERSeny élő szuperdöntőjét októberben a Nemzeti Színházban; az eseményt élőben közvetíti a Magyar Versmondók Egyesülete a verseny Facebook-oldalán. Október 16-án, szombaton zajlik a 2020. évi, október 17-én, vasárnap pedig a 2021. évi döntő.

Tavaly a novemberi szuperdöntő megrendezése előtt zárt az ország és vele együtt a színházak, így el kellett halasztani a Magyar Versmondók Egyesülete és a Nemzeti Színház közös programja, az V. Nemzeti VERSeny élő döntőjét. Most véget ért a VI. Nemzeti VERSeny közönségszavazása is, így a Nemzeti Színházban október 16-án és 17-én dupla döntőt rendeznek.

Szkéné színház

A Magyar Versmondók Egyesülete és a Nemzeti Színház immár hatodik alkalommal hirdette meg a Nemzeti VERSenyt, tavaly rekordszámú nevezés érkezett. A két tavaszi elődöntőn több mint négyszáz versenyző indult el, akik az internetre töltötték fel a produciókat. Csaknem kétszáz versmondót juttatott tovább a zsűri és a közönség a középdöntőbe, ahol a versenyzők versklipet készíthettek.

Kárpátalja, Erdély, Vajdaság, Felvidék, Nyugat-Európa és az Egyesült Államok területéről jönnek azok a versmondók és versklipes alkotók, akik az elmúlt két évben két-két fordulón továbbjutottak a zsűri és a közönség szavazatai alapján.

Az élő szuperdöntő a Nemzeti Színházban, nézőközönség előtt zajlik és élőben közvetíti a Magyar Versmondók Egyesülete a Nemzeti VERSeny Facebook-oldalán. Itt a versenyzők elmondják az általuk választott klasszikus vagy kortárs verset, továbbá a fellépők versfilmjeit is megnézhetik az érdeklődők. A zsűri minden produkciót nyilvánosan értékel.

A tematika tavaly elsősorban a rendszerváltoztatásra, Vörösmarty Mihály születésének 220. évfordulójára és a karanténhelyzetre tekintettel a járványra, az egészségre, a bezártságra és az összetartozásra épült, míg idén, kettős évfordulója nyomán, Pilinszky János életművére és az újrakezdés költészetére. A versklipek megtalálhatók a Nemzeti VERSeny YouTube-csatornáján.

A négyzetes kép forrása: www.facebook.com/nemzetiverseny/

 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról
színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés