bezár
 

zene

2021. 09. 29.
Október 1-jén adják át a megújult Zenei Gyűjteményt
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Október 1-jén adják át a megújult Zenei Gyűjteményt A zene világnapján, október 1-jén pénteken adják át a könyvtárhasználóknak a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár megújult Zenei Gyűjteményét. Ezzel másfél hónap alatt - a kibővített Békásmegyeri Könyvtár és az új Körúti Könyvtár után - immár a harmadik fővárosi könyvtári fejlesztést vehetik birtokba az olvasók.

A beruházás eredményeként a Zenei Gyűjtemény az FSZEK Központi Könyvtár teljes 8. emeletén, korszerű belsőépítészeti környezetben, az eddigieknél nagyobb alapterületen, megújult szolgáltatásokkal várja olvasóit. A gyűjtemény gerincét adó sok ezer zenei szakkönyvet, kottát és hangfelvételt a korábbinál kényelmesebben, a Központi Könyvtárban lehet elérni.

prae.hu

Újdonság a Közösségi tér, amely egyéni vagy közös tanulásra, zenés foglalkozások, beszélgetések, könyvtári órák tartására alkalmas. A Music Space az elmélyedés, alkotás, inspirálódás helyszíne, ahol már nemcsak zenehallgatásra, filmnézésre, adatbázisokban való kutatásra, hanem nyílt forráskódú kottaszerkesztő, videóvágó, kép- és szövegszerkesztő szoftverek használatára is lehetőség lesz.

A tágasabb elhelyezésnek köszönhetően, raktárból szabadpolcra került Dienes Gedeon tánctörténész, mozdulatművész ritka könyvekből álló hagyatékának jelentős része és több zenei folyóirat is.

A szomszédos Pálffy-palotában a felújított összművészeti Ötpacsirta Szalon ad helyet a népszerű zenei koncerteknek, előadóesteknek, kiállításoknak, író-olvasó találkozóknak és egyéb kulturális eseményeknek. A zene világnapján a Budapesti Fesztiválzenekar művészei itt adnak ünnepi kamarakoncertet Budapest Főváros Önkormányzata támogatásával.

A négyzetes kép forrása: www.fszek.hu

 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés