bezár
 

art&design

2021. 09. 28.
Csütörtökön kezdődik a szegedi Őszi Kulturális Fesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Csütörtökön kezdődik a szegedi Őszi Kulturális Fesztivál Keleti Éva fotóművész tárlatával kezdődik csütörtökön a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Őszi Kulturális Fesztiválja. Ötven helyszínen több száz program, kiállítások, koncertek, színházi előadások várják az érdeklődőket egészen november közepéig - közölte a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-vel.

A rendezvénysorozat célja, hogy az egyetemen működő művészeti csoportok és művészi ambíciókkal rendelkező hallgatók mellett neves előadó- és alkotóművészek mutatkozzanak be az egyetem és Szeged közönsége előtt.

prae.hu

Évről évre úgy állítják össze a műsort, hogy minél szélesebb kultúrkörből merítsenek, és lehetőség szerint minden korosztálynak, érdeklődési körnek megfelelő programlehetőséget nyújtsanak. Idén is találni könnyű- és komolyzenei koncerteket, ismeretterjesztő előadásokat, színházi előadásokat illetve nyílt napokat, film- és könyvbemutatókat, kiállításokat, irodalmi- és közéleti beszélgetéseket.

A fesztivál nyitányaként csütörtöktől válogatás látható az SZTE Rektori Épületében Keleti Éva fotóművész Szegedhez kötődő színészekről és színházi előadásokról készült képeiből. A kiállítás megnyitóját koncertek és különleges fényfestés követi.

Folytatódik a nagy sikerű Vers Délben programsorozat, amelyben minden hétköznap a déli harangszó után, egyetemi és szegedi polgárok mondják el kedvenc verseiket a Rektori Épület előtt. A fesztivál megnyitójának napján Fendler Juditot, az SZTE kancellárját hallhatja a közönség, másnap délben pedig Szilágyi Annamária színművésznő mondja el egyik kedvenc versét.

A színházszeretőknek az V. Szegedi Egyetemi Színházi Találkozón lesz lehetőségük megismerni a pécsi, a budapesti és a debreceni egyetemi színházi társulatok előadásait. Koncerttel várja a közönséget többek között a Cimbaliband, a Meszecsinka, a Zűrös banda, Gryllus Dániel, Szirtes Edina Mókus, Fülei Balázs és az Auer Trió, a Benedekfi-testvérek, Csuja Imre, Bátori Éva és Huszárik Kata.

A négyzetes kép forrása: www.u-szeged.hu
 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés