bezár
 

art&design

2021. 09. 28.
Nyolc tematikus kiállítási anyagot mutatott be a Makovecz Imre Alapítvány
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nyolc tematikus kiállítási anyagot mutatott be a Makovecz Imre Alapítvány Nyolc különböző tematikájú kiállítási anyagot mutatott be Makovecz Imre Kossuth- és Ybl-díjas építész, a magyar organikus építészet iskolateremtő személyisége halálának tizedik évfordulóján a Makovecz Imre Alapítvány, amely a Magyar Nemzeti Múzeummal közösen, egy vándorinstallációt is útjára indít hétfőn.

A tíz éve létrehozott Makovecz Imre Alapítvány sajtótájékoztatóján Makovecz Pál elnök elmondta, hogy a vándorinstallációt hétfő délután a Vigadó téren avatják fel. A Makovecz Imre épületeit kép- és videóanyaggal bemutató oszlopinstalláció négy hétig látható Budapesten, ezt követően útjára indul, hogy azt az ország számos településén kiállítsák.

prae.hu

Az alapítvány nyolc különböző tematikájú kiállítási anyagot is összeállított, amellyel a vidéki településekre szeretnék eljuttatni az építész szellemiségét. Az anyagokat - amelyek mindegyike 15-25 tablóból és makettekből áll - érdeklődő intézmények kölcsönözhetik az alapítványtól.

Az eseményen felavatták Makovecz Imre első, restaurált faépületét a Makovecz Központ és Archívum kertjében valamint arról is beszámoltak, hogy az évforduló alkalmából megkezdi működését a Makovecz Ház kutatóállomása.

A négyzetes kép forrása: www.makovecz.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
A Present Eye Looking to the Past című kiállításról

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés