bezár
 

irodalom

2021. 09. 24.
V4 Versek
Friss lengyel, cseh és szlovák antológiák
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Idén Budapesten rendezik meg a 40. Költők Világkongresszusát, amelynek tiszteletére nem kevesebb, mint 107 kortárs költő verseivel jelenik meg három rendhagyó gyűjtemény – tájékoztatta a Petőfi Kulturális Ügynökség a prae.hu-t. 

Az időközben zajló PesText irodalmi fesztivál keretein belül szeptember 23-án, csütörtökön kerülnek majd bemutatásra a Visegrádi Négyek legfrissebb válogatásai. A beszélgetés moderátora Zsille Gábor, résztvevői pedig Pálfalvi Lajos műfordító, irodalomtörténész, Vörös István és Tóth László költő-író-műfordítók lesznek.

prae.hu

Az Itt minden tele van zenével című antológia a kortárs cseh líra dinamizmusára épít, A sárkány szemébe nézek, és vállat vonok címet viselő lengyel gyűjtemény elsősorban a legfiatalabbak munkái köré szerveződik, a Pozsonyi kávé Bratislavában című kötet pedig a szlovák irodalom egyfajta pályaívét kívánja bemutatni, az 1980-as évek végétől napjainkig. 

Mindeközben, kísérő rendezvényként kerül sor a V4-es országok fiatal műfordítóinak találkozójára is a Petőfi Irodalmi Múzeumban, szeptember 23. és 25. között, ahol a fordítók különféle workshopokon, szakmai programokon vehetnek részt. 

Szintén most jelenik meg a spanyol, katalán, galegó és baszk költők munkásságát egybefogó Nem beszélek a tengerről című kiadvány, az 1749.hu online világirodalmi magazin gondozásában. Szeptember 25-én, szombaton a versantológia kapcsán Zelei Dávid, a kötet egyik szerkesztője kérdezi majd a két meghívott szerzőt, María Eloy-Garcíát és Ismael Ramost.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
irodalom

Hegymegi Flóra és Horváth Florencia beszélgetése a Kötetlenül sorozat keretében

Más művészeti ágakról

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bartók György szerzői estje a Fugában
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés