bezár
 

irodalom

2009. 07. 14.
Országos sci-fi találkozó Salgótarjánban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hol marad a sci-fi írók által ígért jövő? Ezzel is foglalkoznak a 29. országos sci-fi találkozó résztvevői Salgótarjánban a július 24-én kezdődő háromnapos programon.

prae.hu

 A rendezvényre mindenkit várnak, aki szereti a tudományos-fantasztikus irodalmat, de azokat is, akik még maguk sem tudják, hogy szeretik-e - mondta az MTI-nek Bódi Ildikó, a szervező Avana Egyesület elnöke.
    
A József Attila Művelődési és Konferencia Központban zajló program nyitónapján Vásárhelyi Lajos vetít 3D-s térhatású képeket, Zalatnai Zámor Egy szupernóva élete címmel tart előadást Alfred Bester sci-fi íróról, a Szíriusz Együttes pedig László Endre Szíriusz kapitányát hozza testközelbe.
    
Szombaton párhuzamosan zajlanak a programok. Idén is működik a Literátor műhely, amely egyaránt várja a kezdőket, a profikat, és azokat, akik csak tervezgetik, hogy egy napon majd tollat ragadnak. Találkozhatnak a résztvevők Kleinheincz Csillával és Szélesi Sándorral, a Deltavision szerkesztőjével.
    
Lesz emellett M.A.G.U.S. szerepjáték verseny, a Tuan kiadó Vampire kártyajáték versenyt szervez, ugyancsak szerepjátékban bemutatkoznak a Rúna táborosok, lesz Warhammer bemutató játék legendás hadvezérekkel és legendás csatákkal, terepasztalon játszódó Sci-fi-Dark-Gothic-szerű világ érkezik Salgótarjánba a távoli jövőből.     

Megnézhetik a résztvevők Varga József képnovelláit, a találkozón jelen lesz a több társaságot csoportosító Főnix Klub is.  
    
Szombaton adják át a Zsoldos Péter-díjat, ekkor hirdetik ki a Preyer Hugó emlékére szervezett novellapályázat, az Ufómagazin, valamint a képregény rajzoló pályázatok eredményeit.
    
"Helló, sfi-fi írók! Hol marad a jövő, amit ígértetek?" címmel tartanak véleménycserét vasárnap László Zoltánnal és Bán Jánossal, a Zsoldos Péter-díj tavalyi győzteseivel.
    
Bódi Ildikó elmondta: a Zsoldos Péter pályázatra 4 regény és 50 novella érkezett, a Preyer Hugó pályázatra 79 novellát küldtek be, képregényből 37 készült. Az Ufómagazin által meghirdetett Kozmikus világ pályázatra 25 novellát írtak és 19 képzőművészeti alkotást készítettek.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Horváth Iván (1948-2024)
Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét
Kemény Lili Nem című kötetéről a miskolci bemutatón Moklovsky Rékával beszélgetett
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bartók György szerzői estje a Fugában
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés