bezár
 

zene

2021. 09. 21.
A Müpában lép fel Víkingur Ólafsson
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Müpában lép fel Víkingur Ólafsson Mozart, Haydn és a 18. század kevésbé ismert komponistáinak műveiből ad koncertet Víkingur Ólafsson izlandi zongorista szerdán a Művészetek Palotájában.

A kivételes tehetségű izlandi művész Mozart és Haydn-darabok mellett Galuppi, C. P. E Bach és Cimarosa műveit szólaltja meg Budapesten - tájékoztatta a Müpa az MTI-t. Legutóbbi, Mozart és kortársai műveiből rögzített albumát mind a kritika, mind a műfaj rajongói kirobbanó lelkesedéssel fogadtak. Eredetisége és egészen kivételes talentuma az utóbbi évek egyik legsikeresebb feltörekvő klasszikus zenészévé avatta - olvasható a tájékoztatóban.

prae.hu

Víkingur Ólafsson Reykjavíkban született 1984-ben, első zongoratanára az édesanyja volt, felsőfokú tanulmányait New Yorkban, a világhírű Juilliard School of Musicban folytatta. A klasszikus zenei szcéna viszonylag hamar felfedezte, lemezei 2009 óta jelennek meg, áttörést hozott, amikor a Deutsche Grammophon exkluzív művészeként 2017-ben Philip Glass, 2018-ban pedig Bach műveiből álló lemzei jelentek meg. Tavaly előtti Bach- és tavalyi Debussy-Rameau-albuma világhírűvé tette a változatos ízlésű, mindig új kihívásokat kereső művészt.

A négyzetes kép forrása: vikingurolafsson.com/about/

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés