bezár
 

zene

2021. 08. 28.
Afterparty - A Trafóban tartja új bemutatóját a Tünet Együttes
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Afterparty - A Trafóban tartja új bemutatóját a Tünet Együttes Az emberi hang és mozdulat kapcsolatát kutatja a Tünet Együttes Afterparty - egy fiktív törzs fiktív rituáléja című új előadása, amelyet szeptember 22-én és 23-án mutatnak be a Trafó Kortárs Művészetek Házában.

Karanténközösséget vállalva, a Tünet Együttes kísérleti évadának keretében készült az Afterparty című előadás, amelyben az emberi hang és mozdulat kapcsolatát kutatták. Az előadás célja, hogy felfedezzék, meddig tágítható az a határ, amelyet még zeneként lehet befogadni és hogy létrehozható-e olyan mű, amely táncelőadásként és zeneműként is értelmezhető - közölte a társulat az MTI-vel.

prae.hu

"Körülöttünk tombolt a vírus, az emberek a lakásukba zárkózva, mi meg szép lassan egy fiktív törzzsé váltunk, ahogy nap mint nap hang és mozdulat egymásra hatásával kísérleteztünk. Az előadás alapkövei azok a gyakorlatok, melyeket hónapokon keresztül rítusszerűen végeztünk. A hang és mozdulat felszabadítása egyszerre játék, pszichológiai és zenei/előadóművészeti kísérlet. A Tünetre mindig jellemző személyesség - bár az előadás egy nagyon intim, mégis univerzális történettel kezdődik - most elsősorban nem a szavakon, hanem eltemetett hangjainkon és önkéntelen mozdulatainkon keresztül jelenik meg" - idézi a közlemény Szabó Réka rendezőt.

A mozgásszínházként és zeneműként egyaránt értelmezhető előadás szereplői Dányi Viktória, Kelemen Patrik, Oláh Balázs, Szabó Veronika és Szász Dániel. A művészeti határokat feszegető kutatásban zenei trénerként és alkotótársként vett részt Harcsa Veronika jazzénekesnő - közölte a Tünet Együttes.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés