bezár
 

színház

2009. 07. 10.
John Malkovich sorozatgyilkosos darabbal turnézik Európában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Egy sorozatgyilkosról szóló, operabetétekkel tarkított darabbal indul európai turnéra júliusban John Malkovich. A hollywoodi filmszínész erről a csehországi Karlovy Varyban számolt be, ahol a nemzetközi filmfesztivál díjával tüntetik ki.

Szkéné színház

Mint arról beszámolt, júliusban a spanyolországi Peralada fesztiválon kezdi európai körútját a The Infernal Comedy: Confessions of a Serial Killer (Pokoli vígjáték: egy sorozatgyilkos vallomásai) című darabbal. A mű operarészletekkel tarkított monológ: Malkovich az osztrák Jack Unterwegert alakítja, aki prostituáltakat gyilkolt, majd a rács mögé kerülve az írás és az újságírás felé fordult, de végül öngyilkosságot követett el.
   
"Sohasem éreztem azt, hogy ne tudnék belebújni bármilyen karakter bőrébe" - mondta szerepéről a színész. A darabot Londonban, Párizsban, Bilbaóban és Madridban is bemutatják.
    
John Malkovich arról is beszámolt, hogy kútba esett a Love and Virtue című film, amelynek egyik szerepére Raoul Ruiz chilei filmrendező kérte fel. A produkció pénzügyi problémák miatt ugyanis leállt. "Már amikor elolvastam a forgatókönyvet, láttam, hogy baj lehet a költségvetéssel, mert elég drágának tűnt" - jegyezte meg az 54 éves amerikai filmsztár.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
színház

A Fővárosi Nagycirkusz szakmai délutánjáról
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés