bezár
 

art&design

2021. 08. 14.
Meghosszabbítva a Dresszkód: szecesszió című tárlat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Meghosszabbítva a Dresszkód: szecesszió című tárlat Egy hónappal meghosszabbítják az Iparművészeti Múzeum Dresszkód: szecesszió című divattörténeti kiállítását, az eredetileg vasárnapig tartó tárlat a nagy érdeklődés miatt szeptember 12-ig látható a Ráth György-villában - tudatta az Iparművészeti Múzeum pénteken az MTI-vel.

A Múzeumok éjszakájára megnyitott kiállítást már több ezren látták. A 20. század eleji nappali és esti viseletek, fürdő- és sportruházatok, legyezők, pompás kalapok és egyéb kiegészítők további négy héten át várják az érdeklődőket a Városligeti fasor 12. szám alatt található Ráth György-villában.

prae.hu

A közlemény emlékeztet arra, hogy a kiállítás a századfordulón élő nő gardróbján kívül az életmódjába is betekintést nyújt az Iparművészeti Múzeum Textil- és Viseletgyűjteményéből válogatott tárgyegyüttes segítségével.

A korabeli öltözékek és kiegészítők mellett táskák és napernyők bemutatásával felidézik a szecesszió alkotta új, légies nőideált, aki számára már nemcsak a külcsín, hanem a belbecs is különösen fontossá vált.

A kiállítás szeptemberi zárása után nem sokkal újabb tárlat nyílik a Ráth-villában. A Körforgásban című kiállítássorozatban a Romani Design alkotóinak bemutatkozása következik.

Fotó: www.imm.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés