bezár
 

színház

2021. 08. 13.
Raszputyin a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon!
Fellép: Szergej Polunyin
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Raszputyin a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon! Szergej Polunyin balettművész főszereplésével mutatják be a Raszputyin című táncdrámát a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon pénteken. A világhírű táncos, aki először lép színpadra Magyarországon, mesterkurzust is tartott csütörtökön a Margitszigeten.

Bán Teodóra az MTI-nek elmondta: a karizmatikus előadó a Margitszigeti Színház meghívására lép fel Budapesten. Fontos, hogy Magyarországon is megmutassák azt a tudást, tehetséget, amellyel Szergej Polunyin rendelkezik, aki fiatal kora ellenére igazi példakép lehet, hiszen élete és szakmai karrierje is megmutatja, hogy lehetnek az embernek hullámvölgyei, de ezekből a nehéz helyzetekből újra fel kell tudni állni. Polunyin ismertségét arra használja fel, hogy jó ügyek mellé áll, gyerekeket tanít, alapítványt hozott létre, foglalkozik a jelenben a jövővel is.

Szkéné színház

A csütörtöki eseményen Szergej Polunyin először balettmesterként mutatkozott be: a színpadon tartott balettórát a Magyar Táncművészeti Egyetem hallgatóinak.

A sajtótájékoztatón elmondta, hogy nagy örömet jelent számára a fiatalok tanítása, ezért arra törekszik, hogy ahol fellép, ott mesterkurzust is tarthasson. Mindig azt gondolja, hogy ugyanazt fogja tanítani, mint az előző alkalommal, de mindig kiderül, hogy a helyszínen változtatni kell. Ezúttal például kiderült, hogy a gyerekek tudása jól meg van alapozva, ezért mást tanított, mint tervezte. "Fantasztikus, amikor az ember szeme előtt zajlik le a gyors fejlődés" - mondta, hozzátéve, hogy amiket ő gyerekként hallott, azok a gondolatok, instrukciók benne is egész életében ott dolgoznak, így tanítói szerepe a baletten túlmutat.

Ő maga művészként mindig az erős karaktereket keresi. Az orosz történelem hírhedt alakjáról szóló műre, amelynek címszerepét játssza, Yuka Oishi koreográfus hívta fel a figyelmét. A Raszputyin legendás életéről szóló darabban egy emberi történet jelenik meg, fontos a szereplők közötti kapcsolat.

Az előadáshoz kapcsolódva a színházban kiállítás is nyílt: a Stephanie Pistel fotóművész által készített képek bepillantást engednek Szergej Polunyin életébe.

Fotó: Vitaly Krivtsov

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
színház

Podlovics Laura: Nem félünk a sötétben / Budapest Bábszínház, Kísérleti Stúdió
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés