bezár
 

film

2021. 08. 10.
Szerdán indul a KAFF!
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szerdán indul a KAFF! Szerdán kezdődik a 15. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál, amelyen vasárnapig 30 ország 370 alkotását láthatja a közönség.

A fesztivállal egyidőben ünnepeli a kecskeméti rajzfilmstúdió megalapításának 50. évfordulóját, amelynek alkalmából tíz tematikus válogatásból álló vetítést, valamint a Hírös Agóra előtt az elmúlt 50 év legemlékezetesebb pillanatait bemutató kiállítást is szerveznek - olvasható az MTI-hez kedden elküldött tájékoztatóban.

prae.hu

Szerdán az Otthon moziban Fritzi - egy forradalmi mese című, a berlini fal leomlásának idején játszódó alkotást vetítik a nemzetközi versenyprogramban.

Másnap az Írók a moziban címmel a Kecskemétfilm magyar irodalmi művek által ihletett rajzfilmjeit tűzik műsorra. Az Ifjúsági Otthon Tükörtermében 9-kor és 11-kor ingyenes, de regisztrációhoz kötött animációs játszóház várja a gyerekeket.

Délután nyílik Orosz István grafikusművész, animációsfilm-rendező kiállítása a Bozsó Gyűjteményben, a főtéren Kaláka ad koncertet. Kovásznai György kultikus Habfürdőjét a Magyar Naiv Művészek Gyűjteménye udvarán láthatja a közönség.

Péntek reggel a Hírös Agórában a kortárs kínai animáció legjobbjait nézheti meg a közönség, délben az Otthon moziban vetítik a Marona csodálatos kalandjai című belga versenyfilmet. Párhuzamosan három könyvbemutatót tartanak az Agórában. Előadást tart Takács Barnabás A mesterséges intelligencia és a film címmel, 18 órakor pedig az Otthon moziban a versenyprogramban vetítik Tomm Moore és Ross Stewart filmrendezők Wolfwalkers című, Oscar- és BAFTA-jelölt filmjét.

Szombaton az Otthon moziban A kuflik és az Akármit legújabb animáció, majd a Családi legendák című tévéfilm lesz látható. Mindkét vetítés után közönség találkozót tartanak. Este a Hírös Agórában mutatják be az idei fesztivál nyertes alkotásait, amelyeket vasárnap este az Otthon moziban is levetítenek.

A főtéren a fesztivál ideje alatt a Magyar népmesék sorozat epizódjait mutatják be LED-es kivetítőn. A fesztiválon való részvétel ingyenes.
 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről
Csáki László: Kék Pelikan
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz

Más művészeti ágakról

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bartók György szerzői estje a Fugában
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés