bezár
 

film

2009. 07. 10.
Jancsóval filmezik a szlovákiai Ifjú Szivek Magyar Táncegyüttes
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Jancsó Miklós rendezővel forgat filmet augusztusban a szlovákiai Ifjú Szivek Magyar Táncegyüttes; a filmművész Oda az igazság címmel készíti legújabb filmjét, amelynek főhőse Mátyás király lesz - közölte az Új Szó című szlovákiai magyar napilap csütörtökön.

prae.hu

Hégli Dusán, az Ifjú Szivek művészeti vezetője és koreográfusa a lapnak elmondta: augusztus első felében 10-12 napon át dolgoznak a filmben; a forgatás színhelye az alsó-ausztriai Rappottenstein vára lesz.
    
Az egyetlen szlovákiai magyar profi táncegyüttest Novák Ferenc  ajánlotta a rendező figyelmébe.
    
Az Ifjú Sziveket a néptánc avatott tolmácsolójaként ismeri a szlovákiai és a határokon túli közönség. A magyar filmtörténet meghatározó alakjának számító rendező legújabb munkájában azonban nem a megszokott szerepkörükben mutatkoznak be a Szivek táncosai: a reneszánsz korban játszódó történethez korabeli táncokat és koreografált mozdulatsorokat kér tőlük Jancsó Miklós.
    
A táncegyüttesnek ez lesz az első játékfilmes szereplése. Arra a kérdésre, milyen várakozással tekint az együttes a forgatásra, Hégli Dusán azt válaszolta: "Engem személy szerint azért is nagyon érdekel, mert a legutóbbi műsorunkban, a Tánc húros hangszerekre, ütőkre és zongorára címűben mi is alkalmaztuk a filmes, illetve a videotechnikát, és továbbra is szeretnénk vele foglalkozni. Ezért is izgalmas lehetőség részt venni egy ilyen filmes alkotói munkában. Másrészt nagy megtiszteltetés számunkra, hogy együtt dolgozhatunk Jancsó Miklóssal, és mellette olyan művészekkel, mint Cserhalmi György vagy Mucsi Zoltán. Ilyen személyiségekkel két hetet együtt tölteni egy munkafolyamatban, azt hiszem, mindenki számára komoly kihívás".

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Luca Guadagnino: Challengers
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap

Más művészeti ágakról

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés